Norendal sørget for drømmedag for André (29)

Silje Norendal og André Berg hentet hjem snowboardglede, og en sjuendeplass i Special Olympics under X Games.

Aspen (TV 2): For tredje arrangeres Special Olympics-konkurransen i X Games, der profesjonelle snowboardkjørere er på lag med personer med noen ekstra utfordringer.

Her er det om å gjøre å ha best tid sammenlagt, og å ha det gøy. Tilsammen kjører ti team konkurransen.

– Vi skal bare kjøre, og ta det med ro. Det er første gang jeg er med, så det er bare gøy å være med, sier Berg da TV 2 møter han og Norendal før start.

– Vi skal ha det gøy, det er det viktigste, skyter Norendal inn, før makkeren responerer:

– Og ikke falle på rumpa, sier han med et smil.

Ønsker å fjerne fordommer

Hovedhensikten med samarbeidet mellom Special Olympics og X-Games er å fjerne fordommene mot mennesker som er psykisk utviklingshemmet, og vise at de også kan bli flinke og konkurrere på snowboard.

I år var det et ønsket at en av utøverne skulle være fra Norge, siden X Games kommer til Oslo i februar. Det norske snowboardforbundet sendte da inn en nominasjon av Berg, og 29-åringen som har cerebral parese og traumatisk hjerneskade ble valgt.

Både Berg og Norendal kjører sterkt i første runde, og førstnevnte gir en tommel opp på vei opp igjen til toppen.

– Kjempeimponert over André

I andre omgang går det derimot ikke like bra.

– Jeg ramlet på slutten, og jeg er irritert på det fallet der. Jeg skar litt feil ut i svingen, sier en selvkritisk Berg etter at han er ferdig med sine to runder.

Men lagkameraten trer støttende til.

– Det gikk jo kjempe bra. Det er bare ett løp som teller, og jeg er kjempeimponert. Det gikk fort første gangen, også tar vi med oss det og glemmer andre omgang, sier Norendal med et smil.

Duoen ender på en fin sjuendeplass, men opplevelsen av å konkurrere sammen i X Games er det som teller.

– Det er en stor opplevelse å være her. Det er noe annet enn å være i Oslo og Tryvann, så det er kjempegøy, sier en smilende Berg.