SAMBOERE: Anders Oppdal kunne avsløre at programleder Ida Fladen har noe til felles med prinsesse Märtha. FOTO: SCANPIX
SAMBOERE: Anders Oppdal kunne avsløre at programleder Ida Fladen har noe til felles med prinsesse Märtha. FOTO: SCANPIX

– Jeg liker veldig godt de englegreiene med Märtha

Ida Fladen gleder seg til premieren på forestillingen «Märtha — the Musical», for hun og prinsessen har ganske mye til felles, skal vi tro samboeren hennes rett.

– Jeg er veldig stor fan av både Cess og av Märtha, så de to i en kombinasjon det må jo bare bli bra, sier programleder Ida Fladen i det hun ankommer premieren på «Märtha – the Musical» på Latter i Oslo torsdag kveld.

Cecilie Steinmann Neess, bedre kjent som Cess, spiller hovedrollen i den nyskrevne norske humormusikalen.

Musikalen omtaler seg selv som en ekte Disney-variant av vårt eget kongerike, og på rød løper torsdag kveld strømmet det på med kjendiser, de fleste store fans av den norske kongefamilien.

Liker engelgreiene

Programleder Ida Fladen liker godt prinsesse Märtha som blir parodiert i musikalen.

– Jeg liker veldig godt de englegreiene med Märtha. Det er fascinerende, sier Fladen til TV 2.

Samboeren hennes, Anders Oppdal, kan bekrefte at Fladen og Märtha har en del til felles.

– Hun kan snakke med engler, så det har hun til felles med..., sier Oppdal før han blir avbrutt av kjæresten.

– Du tror litt på spøkelser, legger han til, og mener at både Ida og Märtha har det til felles.

Å tulle med Märthas engler har de ingen betenkeligheter med at blir gjort fra scenekanten.

– Det er gøy å gjøre litt humor ut av det da. Jeg tror ikke det blir mobbete. Rare ting er det jo lov til å tulle med. Om man tror på det eller ikke, så er det jo litt rart. Det må være lov å si tenker jeg, sier Fladen.

Vil ikke være prinsesse

Selv om hun har mest til felles med prinsesse Märtha, så er det en annen som står høyest i kurs hos programlederen.

Jeg liker kongehuset jeg. Det er fine folk i hvert fall. Spesielt Ari. Jeg er glad i han.

Selv om Fladen liker kongehuset, kunne hun ikke tenkt seg å være prinsesse, selv ikke for en dag.

ROJALIST: Blogger Marna Haugen er storfornøyd med dagens kongehus. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix
ROJALIST: Blogger Marna Haugen er storfornøyd med dagens kongehus. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix Foto: Varfjell, Fredrik

– Jeg tror ikke jeg har den prinsessedrømmen som mange jenter har. Jeg tror jeg ville gjort en dårlig figur i så fall. Jeg kunne heller vært rockestjerne eller popstjerne for en dag, prinsesse er ikke en del av barndomsdrømmen min. Det er ikke min stil.

Ønsker å bli venn med de kongelige

Cess derimot, som nå faktisk får leve ut drømmen om å være prinsesse på scenen, ser i følge vennen sin, God morgen Norge-programleder Peter Bubresko, bare én negativ ting med å ha hovedrollen som kongelig på Latter.

– Jeg tror hun gleder seg veldig til å gå i disse fine rosa kjolene. Men så tror jeg også, for det har hun sagt til meg, at hun er litt nervøs. For hennes store drøm i livet er å bli venn med Märtha, Mette-Marit, Haakon, Sonja eller Harald. Nå føler hun kanskje at hun ikke har like stor sjanse etter at hun har spilt i en musikal om Märtha, sier Bubresko.

Men det endrer nok ikke på vanen Cess har med å skrive brev til kongehuset.

– Hun fortsetter sikkert å skrive brev som hun har gjort før. Hun har skrevet mange brev til Slottet vet du, sier Bubresko til TV 2.

Han tror også venninnen kommer til å gjøre forestillingen til en hyllest av de kongelige, selv om det selvsagt er noen negative stikk til dem også.

– Jeg tror hun kommer til å gjøre dette til en hyllest, for hun er den mest kongevennlige personen jeg kjenner til, og det er veldig koselig.

Selv er God morgen-Norge programlederen ikke noen uttalt rojalist.

– Det er et rart system vi har i 2016, men den gjengen vi har, liker jeg jo veldig godt, med Sonja som min absolutte favoritt, sier han.

Fans av kongehuset

Det er ikke bare hovedpersonen Cess som er fan av de norske kongelige. Alle kjendisene TV 2 snakker med på den røde løperen har bare positive ting å si om kongefamilien, selv om ikke alle er rojalister.

– Jeg synes vi har et fantastisk kongehus, det er fargerikt, innholdsrikt og det er sånn jeg synes det bør være, sier bloggeren Marna Haugen, som også svarer ja på at hun er rojalist.

LIKER KONGEPARET: Dan Børge Akerø og Mette Heitmann Akerø ankommer premieren til Märtha - The Musical på Latter torsdag kveld.
Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix
LIKER KONGEPARET: Dan Børge Akerø og Mette Heitmann Akerø ankommer premieren til Märtha - The Musical på Latter torsdag kveld. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix Foto: Varfjell, Fredrik

Dan Børge Akerø svarer veldig diplomatisk når vi spør han om han er rojalist.

– Ja, i forhold til dette kongeparet her, så er jeg det. Høres rart ut kanskje. Kongefamilien vår, den har jeg bare godt å si om. Spesielt kongeparet vårt som er mest fremtredende. De gjør en bra jobb for landet, sier Akerø til TV 2.

Den norske supermodellen Siri Tollerød er også positiv til familien med blått blod.

Jeg synes kongehuset er en bra ting. Jeg kunne tenkt meg å være prinsesse for en dag, men for et liv, nei, det kunne jeg ikke.

Høy prinsessefaktor

KULTURMINISTEREN: Også kulturminister Linda Helleland hadde tatt turen til den røde løperen torsdag kveld.
KULTURMINISTEREN: Også kulturminister Linda Helleland hadde tatt turen til den røde løperen torsdag kveld. Foto: Varfjell, Fredrik

Kulturminister Linda Helleland gledet seg til forestillingen på Latter, og var spent på hva hun ville få se, men hadde klare forventninger.

– Jeg forventer høy prinsessefaktor, og så er det veldig artig med en norsklaget musikal. Det er ikke hverdagskost. Jeg forventer mye rosa, mange kjoler og mye latter.

Men kulturministeren kunne ikke tenkt seg å være prinsesse for en dag.

– Nei, jeg overlater det til de profesjonelle. Jeg gleder meg veldig til å se Cess i den perfekte rollen for henne.