GULLHÅP: Silje Norendal (til venstre, snowboard) og Tiril Sjåstad Christiansen (freeski) er to av Norges største medaljehåp i X Games Aspen denne helgen. Foto: Lars-Einar Petterson.
GULLHÅP: Silje Norendal (til venstre, snowboard) og Tiril Sjåstad Christiansen (freeski) er to av Norges største medaljehåp i X Games Aspen denne helgen. Foto: Lars-Einar Petterson.

Tror på norsk gull fredag: – Hun ser ut til å være i knallform

Silje Norendal går for tredje strake gull i X Games Aspen. Tiril Sjåstad Christiansen gjør comeback etter 2013-triumfen.

TV 2 Sportskanalen fredag: Slopestyle snowboard fra klokken 18 og slopestyle ski fra 20.30!

Silje Norendal og Tiril Sjåstad Christiansen er to av Norges største medaljehåp denne helgen. I kveld debuterer også Johanne Killi i X Games-sammenheng.

Det knyttes særlig stor spenning til Tiril Sjåstad Christiansen, som etter X Games-triumfen i 2013 har vært plaget av skader og ikke fått deltatt.

– Hun ser ut til å være i knallform. Vi har stor tro på Tiril, og hun virker meget selvsikker, sier Jonas Greve, TV 2s ekspert på actionsport, som er på plass i Aspen for å kommentere arrangementet med Kasper Wikestad.

Se alt gratis og chat med Helene Olafsen i vårt livesenter!

Tilbake i toppform

I 2013 handlet det meste på forhånd om Kaya Turski, som hadde vunnet slopestyle-øvelsen i Aspen tre år på rad.

Med blant annet kreativ railkjøring og en stor 900 var det i stedet 17 år gamle Tiril Sjåstad Christiansen som tok gullet. I prosessen ble hun den yngste gullvinneren på ski i X Games' historie.

En alvorlig korsbåndsskade skulle imidlertid bremse utviklingen for et av Norges største actionsport-talenter, og siden seieren i 2013 har hun ikke deltatt i X Games Aspen.

Siden comebacket i februar 2015 har hun fortsatt til gode å havne utenfor pallen. Senest i desember tok hun andreplass i Dew Tour Breckenridge etter blant annet en switch høyre 1080.

– Motivasjonen har faktisk aldri vært høyere. Denne sesongen får dere se den råeste utgaven av Tiril, sa hun til TV 2 etter å ha vunnet sesongåpningen i høst.

Det blir imidlertid ingen enkel oppgave å vinne fredagens slopestyle. I finalen møter hun nemlig sterke kjørere som Emma Dahlström, Keri Herman, Dara Howell, Devin Logan, Kelly Sildaru og Maggie Voisin. I tillegg kan også landslagsvenninnen Johanne Killi (18) melde seg på i konkurransen, slik Tiril selv gjorde for tre år siden.

Norendal skal forsvare gullet

Store forventninger må også Silje Norendal regne med når hun kommer tilbake til Aspen for å ta slopestyle-gull i snowboard for tredje år på rad.

Etter å ha slått kneet i en rail i desember, har imidlertid oppladningen vært alt annet enn optimal. Med et stort kutt og brist i kneskålen var det bare såvidt at Norendal klarte å bli frisk i tide for årets X Games.

Forrige helg kjørte hun sin første konkurranse på fem uker. Det endte med fjerdeplass.

– Skaden viste seg å være verre enn først antatt, men jeg synes hun viste tegn til å være i rute forrige helg. Dersom hun setter sammen «runnet» hun ønsker, så er hun en klar pallkandidat, mener Greve.

I Laax var det Jamie Anderson og Christy Prior som imponerte mest. Greve tror de to amerikanerne blir Norendals største konkurrenter også fredag.

– Som vanlig vil jeg si at Jamie Anderson peker seg ut som den store favoritten, selv om hun i likhet med Silje har vært preget av skader den siste tiden. Christy Prior kommer også til å være en pallkandidat så lenge hun lander «runnet» sitt.

Sendingen starter på TV 2 Sportskanalen fredag 18.00!