PÅ FREDSPRISKONSERTEN: Kygo på scenen under Nobels fredspriskonserten i Oslo i 2015. Foto: Scanpix.
PÅ FREDSPRISKONSERTEN: Kygo på scenen under Nobels fredspriskonserten i Oslo i 2015. Foto: Scanpix. Foto: Nesvold, Jon Olav

Kygo får egen festival

Kyrre Gørvell-Dahll (24) skal lage sin egen festival på Bergenhus festning i sommer.

Kygo er på alles lepper. Bergensartisten gjør det stort både hjemme og utenlands om dagen, og i kveld spiller han under X-Games i Aspen.

Arrangerer egen festival

Til sommeren kommer han hjem til Norge og hjembyen Bergen for å holde sin egen festival. Etter en rekke planlagte festivaler tropper han opp i Bergen den 20. august som den foreløpige siste.

– Å arrangere en festival er noe jeg har tenkt på lenge, og jeg kan ikke tenke meg noe bedre sted å gjøre det enn i Bergen, sier Kygo til Bergens Tidende.

Gørvell-Dahll er kjent for å ta den helt ut, og vi minnes fremdeles Kygo-hotellet i Bergen i fjor.

Mulighet for å utvide festivalen

Nå er det altså Cloud Nine Festival i august som står for tur. I første omgang skal det legges ut 8000 billetter for salg, men konsertarrangørene er ikke fremmed for å utvide.

– Det er syv måneder til arrangementet, så om det viser seg at det blir stor interesse for billettene har vi mulighet for å flytte arrangementet til Koengen, sier arrangør Frank Nes til TV 2. Foreløpig er minifestivalen planlagt å holdes på Plenen i Bergen.

Koengen har kapasitet til 22.000 tilskuere, noe som kan bli et faktum med tanke på Kygos enorme popularitet det siste året.

Har hatt idéen lenge

Under Bergenfest i 2015 ble billettene revet vekk måneder før arrangementet, og hele 9000 tilskuere fikk med seg Bergensyndlingen på scenen.

Det var under nettopp dette arrangementet at idéen til en egen Kygo-festival kom opp.

– Kygo toppet kvelden under Bergenfest, og vi har snakket om dette siden den gang, sier Nes.

– Hva er forskjellen på dette arrangementet og en vanlig Kygo-konsert?

– Forskjell er at dette er en dag der Kygo kan prege programmet på en annen måte. Han vil invitere artister han setter pris på eller har opptrådt med tidligere. Dette blir en endagsfestival i hans ånd, noe som ikke har vært gjort i Bergen før.

Gleder seg

Det er foreløpig ikke kjent hvilke artister som vil opptre på scenen sammen med Kygo under Cloud Nine Festival, men Kygo lover noe for enhver smak.

– Cloud Nine Festival skjer i august, og med en variert lineup som kommer snart, blir det forhåpentlig noe for enhver smak. Jeg er spent og gleder meg veldig, og håper så mange som mulig har lyst til å være en del av denne éndagsfestivalen, sier Kygo selv om det nye prosjektet.

Billettene vil være i salg fra i morgen, fredag 29. januar.