MORDBRANNFORSØK: 38-åringen er siktet for å ha tent på huset til sorenskriver Ola P. Svor på Hamar. Foto: Olav T. Hustad Wold / TV 2
MORDBRANNFORSØK: 38-åringen er siktet for å ha tent på huset til sorenskriver Ola P. Svor på Hamar. Foto: Olav T. Hustad Wold / TV 2

Vil tiltale 39-åring for forsøk på overlagt
drap mot dommer Svor og familien

Politiet innstiller på en svært alvorlig tiltale mot en mann som skal ha brent huset til sorenskriveren på Hamar til grunnen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Politiet innstiller på at en 39 år gammel mann bør tiltales for å ha planlagt og forsøkt å drepe sorenskriveren på Hamar, Ola P. Svor, kona hans, datteren og hennes venninnne, ved å tenne på familiens hus.

Huset brant ned til grunnen, og bare tilfeldigheter førte til at ikke liv gikk tapt.

Saken behandles nå av riksadvokaten, som etter det TV 2 får opplyst tar stilling til om han følger innstillingen til politiet i løpet av kort tid.

Reddet av naboen

Dommeren og kona var ikke hjemme da brannen startet, 25. juli 2013 . Men datteren og en venninne var i huset og overlevde fordi de ble reddet ut av naboer som kom til stedet.

Politiet mener mannens motiv for å planlegge drapet var at han tapte en barnefordelingssak der sorenskriveren var dommer. De ber etter det TV 2 erfarer om tiltale for to forsøk på overlagt drap og to forsøk på forsettelig drap.

Politiet mener mannen bør tiltales for for en serie lovbrudd. Blant annet for å ha truet med å skaffe en pistol for å ta dommeren etter brannen.

Han skal også ha truet med å torturere et vitne som koblet ham til forsøk på mordbrann mot en kvinne på Hamar.

Dette forsøket på ildspåsettelese, som ikke ble utført, er en del av innstillingen til politiet, som de mener 39 åringen bør tiltales for.

Vold og barnemishandling

Politiet innstiller også på tiltale for vold mot to polititjenestemenn under en aksjon mot en leilighet på Hamar.

39–åringen skal ha installert en innretning innenfor døren i leiligheten, fylt med salmiakk eller etsende væske. Og med pulserende sprut i ansiktshøyde.

Dermed fikk to tjenestemenn sprutet væsken i øynene da de slo til mot boligen.

39–åringen risikerer også tiltale for en lang liste trusler og krenkende atferd mot polititjenestemenn og offentlig ansatte, dersom riksadvokaten følger politiets anbefaling.

Han skal blant annet ha truet en barnevernsansatt med at han ville utsette henne for vold og gjøre henne arbeidsufør.

Politiet vil også tiltale 39–åringen for vold mot ekskona og mishandling av et barn. Blant annet skal han, ifølge siktelsen, en eller flere ganger ha ristet barnet for at det skulle slutte å gråte.

39–åringen sitter varetektsfengslet ved høyrisikoavdelingen ved Skien fengsel på grunn av fare for gjentakelse og har i alle fengslingsmøter nektet straffskyld.