POLITI: En svensk politimann passer på asylsøkere som har ankommet Malmö. Bildet er fra 2015. Foto: Johan Nilsson / TT / NTB scanpix
POLITI: En svensk politimann passer på asylsøkere som har ankommet Malmö. Bildet er fra 2015. Foto: Johan Nilsson / TT / NTB scanpix Foto: Johan Nilsson / Tt

Svensk politi dysser ned asylbråk – igjen

Politiet utad: – Gikk rolig for seg. Politirapporten: – Ti politimenn måtte flykte ut nødutgangen etter truende situasjon.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Tidligere i januar fikk svensk politi sterk kritikk etter at de la lokk på overgrep mot unge jenter under festivalen We are Sthlm.

Det er blitt klart at politiet kjente til unge jenter ble seksuelt trakassert av unge asylsøkere på festivalen to år på rad, men at de ikke tok dette med i politiets offisielle rapport fra festivalen.

Dysset ned bråk

Nå har den svenske avisen VLT avslørt at politiet dysset ned bråk på et asylmottak onsdag sist uke.

Politiet rykket ut til bråk ved asylmottaket, men forklarte i ettertid til mediene at det ikke hadde skjedd noe straffbart.

I politiets interne rapport, som den svenske avisen har fått tilgang til, går det derimot fram at det utspilte seg svært dramatiske scener på asylmottaket.

– Forberedt på å sloss for livet

En av politimennene som var med forklarer i rapporten at det var mye bråk og skriking da de ankom stedet. Politimennene havnet inn i en trang korridor.

– Det kom flere mennesker bak oss. Jeg var mentalt forberedt på å sloss for livet mitt. Vi var ti politimenn i den trange korridoren, skriver politimannen i rapporten.

Til slutt klarte de ti politimennene å flykte gjennom en nødutgang.

Politiet i Västerås sa først at alt hadde gått rolig for seg, men de har ikke villet kommentere saken ovenfor den svenske avisen etter at politirapporten ble kjent.

Innrømmet det

Etter festivalen i Stockholm innrømmet politimesteren at de hadde lagt lokk på saken.

Han sier de fryktet offentlighet rundt anmeldelsene skulle føre til mer sympati med det Sverige Demokratarna (SD), som er sterkt innvandringsfiendlige.