20-åring risikerer elleve års fengsel for nettvoldtekter

En 20 år gammel mann fra Romerike risikerer elleve års fengsel og erstatningskrav i millionklassen for 134 voldtekter av gutter via Internett.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Rettssaken mot mannen ble avsluttet i Nedre Romerike tingrett denne uken, skriver Romerikes Blad.

20-åringen innrømmet samtlige forhold i tiltalen, og aktor la ned påstand om elleve års fengsel. I tillegg risikerer mannen, som var 17 år gammel da de første overgrepene fant sted, erstatningskrav på flere millioner kroner til sammen.

Saken omhandler nærmere 30 ofre i alderen 12 til 17 år, og 16 av disse guttene er utsatt for det som etter straffeloven er definert som voldtekt. Gjerningsmannen fikk kontakt med guttene ved å utgi seg for å være en ung jente.

Det som begynte med uskyldig utveksling av bilder, skal raskt ha utviklet seg til en tvangssituasjon der guttene følte seg presset til å utføre stadig grovere seksuelle handlinger foran kamera.

Mener det er for strengt

Til sammen mener påtalemyndigheten at gjerningsmannen skal ha utført minst 134 nettvoldtekter. Politiet har også gjort et stort beslag av barnepornografi hos mannen. 20-åringen angrer på det han har gjort, sier hans forsvarer, advokat Sol Elden, som mener aktors påstand er for streng.

– Jeg mener 11 år er vesentlig for høyt. En riktig dom vil være fengselsstraff, ja, men at deler av den gjøres betinget, sier Elden.

(NTB)