BEST: Sander Sagosen var fullstendig overlegen i møtet med Kentin Mahe og resten av Frankrike. / AFP / ATTILA KISBENEDEK
BEST: Sander Sagosen var fullstendig overlegen i møtet med Kentin Mahe og resten av Frankrike. / AFP / ATTILA KISBENEDEK Foto: Attila Kisbenedek

– Bare skader kan stoppe ham fra å bli verdens beste

Sander Sagosen satte franske verdensstjerner fullstendig i skyggen.

Krakow (TV 2):

Det ble beskrevet som Davids kamp mot Goliat før kampen mellom Norge og Frankrike.

Franskmennene med ti mesterskapsgull og nesten tusen landskamper mer enn den norske startoppstillingen.

Men akkurat som i bibelen så var det den lille som skulle nedkjempe den store.

– Det er Sander Sagosen det
For der alle ventet at verdens beste håndballspiller Nikola Karabatic skulle ta taktstaven og styre kampen, så var det en kjepphøy 20-åring fra Trondheim som inntok dirigentrollen.

Det var Sander Sagosen som styrte opp det ene angrepet etter det andre for Norge.

Spesielt i perioden der Norge stakk fra franskmennene i andre omgang, handlet det meste om Sagosen.

– Det er sånn jeg spiller. Det er Sander Sagosen det. Det er sånn jeg har vokst opp og alltid har spilt. Nå lykkes jeg i en kamp om semifinale i EM og vi står igjen som vinnere. Det er helt sykt, sier han til TV 2.

– Bare skader kan stoppe ham
Mange har ventet på 20-åringen i EM. Det er blitt sagt og skrevet mye om det som kanskje er Norges største håndballtalent noen gang, men i EM har han ikke overbevist alle om at han er så god som folk vil ha det til.

Men etter oppvisningen mot verdens beste håndballag, burde det ikke være noen tvil hos noen. Sander Sagosen har alt som skal til for å bli verdens beste håndballspiller.

– Bare skader kan stoppe ham fra å bli verdens beste, sier TV 2s håndballekspert Bent Svele.

Kan bli klubbytte til sommeren
Neste sesong kan Sagosen bli lagkamerat med de fleste franske stjernene i Paris Saint-Germain. Ryktene sier at verdens rikeste håndballklubb vil hente ham fra danske Aalborg til sommeren.

– Jeg har et år igjen av kontrakten med Aalborg og forholder meg til det, så får vi se hva som skjer, sa han tidligere i uken.

Sagosen har alltid vært ambisiøs og har satt seg store mål. Men selv han må innrømme at semifinale i EM overgår det han hadde trodd før han dro til Polen.

– Vi hadde fokus på Island-kampen da vi kom hit. Vi turde ikke å drømme om semifinale. Nå står vi der mot Tyskland og alt kan skje. Når vi er kommet så langt så er det for dumt å stoppe nå, gliser han.