IRRITERT OG IMPONERT: Vinni er spesielt imponert over 15-åringene som kommer inn foran dommere og TV-kameraer. FOTO: TV 2
IRRITERT OG IMPONERT: Vinni er spesielt imponert over 15-åringene som kommer inn foran dommere og TV-kameraer. FOTO: TV 2

Derfor irriterer Idol-dommer «Vinni» seg over 15-åringer på audition

Rapperen innrømmer også at han neppe ville turt å stille i programmet selv.

Rapper Øyvind «Vinni» Sauvik (39) er en av fire som sitter bak dommerbordet i årets Idol.

Talentprogrammet sendes onsdager og fredager på TV 2, og auditionrundene i flere norske byer er allerede spilt inn. Sauvik forteller til TV 2 at nivået har vært høyt – til tross for at alderen gjerne er lav.

– Åh, det har vært mye bra! Jeg er veldig imponert. Det er så sjukt mye flinke folk. Spesielt unge. Det er nesten litt irriterende, vi møter jævlig flinke 15 år gamle folk. Jeg var så ubrukelig da jeg var 15. Så jeg blir litt irritert. Og så blir jeg veldig, veldig imponert!

Ville aldri meldt seg på Idol selv

Det er ikke bare sangstemmer som imponerer dommeren.

– At de tør å stelle seg på den flekken ... Jeg hadde aldri gjort det!

– Hvorfor ikke?

– Det er skummelt! Du kommer inn, står helt alene og har sju kameraer i trynet. Det sitter fire folk der og stirrer på deg. Du har kanskje drømt om det her og tenkt på det lenge og er kanskje virkelig hypp på å vise det du kan, og så får du 60 sekunder å gjøre det på. Det er et enormt press, og det krever en spesiell type menneske for å klare å prestere og levere da. Det er helt rått å se hva folk faktisk får til, og hva de kan.

Video: Ingeborg (15) trollbandt dommerne

Takknemlig for «hærfører» Gunnar

Dette er først gang «Vinni» er dommer i et talentprogram. Rapperen forteller at meddommer Gunnar Greve (33), som også er manageren hans, overtalte ham til å takke ja til jobben.

– En av grunnene til at jeg ja til dette var at Gunnar var med. Nå som jeg bor på Bali er det en grunn til å henge mer med Gunnar, så det er fett! Vi kan krangle litt og vi er trygge på hverandre, og jeg kan si at han er jalla. Det er alltid bra, smiler han.

Artisten var på forhånd usikker på hva jobben ville bringe.

– Jeg prøvde ikke å ha så mange forventninger i forkant. Siden man ikke vet hva man går til. Jeg hadde snakket litt med Gunnar om det. Det var veldig digg å ha ham der. Han har gjort det før og ble litt sånn hærfører for oss. Det har vært en utelukkende positiv opplevelse. Det er dritfett! Det er kult å være med på sirkus. Det er det vi liker.

Skryter av Ina og Sandeep

Det var ikke bare Greve som gjorde Idol-innspillingen til en fornøyelse for Sauvik. Han glitrer nærmest i øynene når han beskriver kollegaene låtskriver og artist Ina Wroldsen (31) og musikkanmelder Sandeep Singh (29).

– De er helt fantastiske! De er hovedgrunnen til at det er så kult å gjøre dette, og at det er fett å være med. De er så fine folk. Og så er de flinke og utrolig lidenskapelige. Og så er de folk jeg har en enorm respekt for. De er en fryd å jobbe med! Hvis man i det hele tatt kan kalle det en jobb.

«Vinni» mener respekten dommerne har for hverandre også gjør at det er helt greit å være uenige om deltakere som stiller til audition.

– Vi er trygge på hverandre og jeg vet at vi har respekt for hverandre, så da blir det en mer ledig dialog, når vi klarer å være ærlige og si fra til folk når man synes de prater piss.

– Det handler ikke om meg

Den eneste personen Sauvik ikke hauser opp til skyene, er ham selv. På spørsmål om hvordan han tror han blir oppfattet av deltakerne som kommer inn, blir han først stille.

– Åh … Det tenker jeg ikke så mye på. Det er en sånn greie i det her som jeg føler er viktig: At det ikke handler om meg. Jeg er bare en fyr som er lønnet av TV 2 for å sitte der og mene noe. Det er en jobb som hvem som helst kan ha. For meg er det ganske viktig at det ikke handler om meg, at min mening ikke er så viktig. Så jeg er litt opptatt av å passe på de som kommer og tør å stille opp og stille seg foran oss. At min mening skal komme fram, er jeg ikke så jævlig opptatt av.