MED SYKKEL: 5.500 asylsøkere kom over Storskog i løpet av noen måneder i fjor. Foto: TV 2
MED SYKKEL: 5.500 asylsøkere kom over Storskog i løpet av noen måneder i fjor. Foto: TV 2

Full stopp på Flyktningstrømmen  over storskog

Antall asylsøkere de siste to månedene: NULL

Den siste asylsøkeren som kom til Norge via Storskog ankom i slutten av november. – Flyktningstrømmen vi så på høsten i fjor er over, sier utenriksministeren.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Den flyktningstrømmen vi så på høsten i fjor, der det kom 5.000 asylsøkere til landet vårt i løpet av kort tid, den har stoppet opp, sier utenriksminister Børge Brende (H) til TV 2.

To måneder

Det har ikke kommet noen nye asylsøkere over Storskog på to måneder.

– Sistemann kom i slutten av november. Det har ikke vært noen nye i desember eller januar, sier Arild Strømmen, pressekontakt i Politiets utlendingsenhet (PU).

I fjor kom 5.500 flyktninger og migranter fra Russland til Norge over grensen ved Storskog i Finnmark.

Strengere bestemmelser

De fleste som reiste via Russland og over Storskog kom på sykkel. Forklaringen er at russisk lov krever at personer som skal krysse grensen til Norge, må benytte seg av et kjøretøy.

Politiet i Øst-Finnmark iverksatte i slutten av november den nye instruksen fra Utlendingsdirektoratet (UDI), som satte strengere krav til hvem som får lov til å komme over grensen til Norge.

Norske grensekontrollører får nå vurdere asylsøkernes ID-papirer allerede før de forlater det russiske området. Dermed kan asylsøkerne i praksis stanses allerede før de kommer inn i Norge.