FANGET I ISDRAMA: Ellie Goulding og fotografen befant seg i den forreste vogna, som er på god vei under isen. To minutter senere var vogna helt borte. Foto: Conor McDonald/Instagram og Joe Giddens/PA Photos.
FANGET I ISDRAMA: Ellie Goulding og fotografen befant seg i den forreste vogna, som er på god vei under isen. To minutter senere var vogna helt borte. Foto: Conor McDonald/Instagram og Joe Giddens/PA Photos.

Superstjernens drukningsdrama i Norge skal etterforskes: – Dette kunne gått riktig galt

Beltebilen som Ellie Goulding var ombord på ligger fortsatt på bunnen av innsjøen. Nå henter politiet inn folk til avhør.

Tirsdag fortalte TV 2 om den dramatiske hendelsen som inntraff da superstjerne Ellie Goulding (29) var på tur i den norske fjellheimen.

Da hun var ute og kjørte en beltebil sammen med en fotograf og en nordmann, kjørte de nemlig gjennom isen, og turfølget måtte redde seg gjennom taket på kjøretøyet.

SUPERSTJERNE: Ellie Goulding, her på MTV Europe Music Awards i fjor høst. Foto: EMPICS Entertainment
SUPERSTJERNE: Ellie Goulding, her på MTV Europe Music Awards i fjor høst. Foto: EMPICS Entertainment Foto: Doug Peters

– Ser alvorlig på saken

Få minutter senere lå beltebilen på bunnen av innsjøen Tyin i sørvestlig del av Jotunheimen.

Politiet ved Nord-Aurdal lensmannskontor har tidligere ikke ønsket å kommentere saken. Torsdag åpner de endelig opp for TV 2.

– Vi har nå tatt en vurdering, og vi vil etterforske denne saken. Dette kunne gått riktig galt, og vi ser derfor alvorlig på saken, og vil finne ut hva som egentlig skjedde, forteller lensmann Tove Kjøbli.

Politiet vil nå hente inn folk til avhør.

– Det er tragisk at beltebilen fortsatt ligger på bunnen av innsjøen. Nå vil vi undersøke hva ekspertene mener er best å gjøre. Vi vet foreløpig ikke om vannet er forurenset av hendelsen, og det er for tidlig å si om det har blitt gjort noe ulovlig, ser lensmannen til TV 2.

– De hadde aldri noe på den isen å gjøre

Ola Moe er eier av Eidsbugarden hotell ved Bygdin, og det var ett av hans aksjeselskaper som eide beltebilen. Den ble lånt ut til turfølget gratis. Moe skjønner ikke hvorfor de endte opp ute på isen.

– Det var uansvarlig. De hadde aldri noe ute på den isen å gjøre. De handlet i strid med instruksene de hadde fått. De skulle aldri kjøre dit, og de forklarer det med at de navigerte feil, forteller Moe til TV 2.

Moe var ikke i tvil om at vedkommende som lånte kjøretøyet hadde nødvendig kunnskap, da han hadde sertifikat fra Forsvaret.

– Likevel sikret de ikke kjøretøyet slik de skulle. De hadde ikke satt i dreneringspluggene eller satt på pumpene som sørger for å få vannet unna. Isteden lot de kjøretøyet synke, forteller Moe.

Uklart hvem som kjørte bilen

Kjøretøyet ligger dermed fortsatt på bunnen av innsjøen.

Moe vet ikke når det bil bli hentet opp, eller hvilken tilstand beltebilen er i nå.

– Vi venter på en avgjørelse fra forsikringsselskap og diverse, sier han.

Bilen ble lånt ut til en lokal som tilhører Eventyrhytta, ei luksushytte som leies ut på Filefjell. Det er ukjent hvem som kjørte bilen.

Ingen ved Eventyrhytta svarer på TV 2s henvendelser.

Vil ikke kommentere

Turarrangør og polfarer Inge Solheim, som tidligere ledet prins Harry til Sydpolen, har tidligere bekreftet til TV 2 at han var med Ellie Goulding og følget på tur i Norge.

Han var i nærheten da hendelsen inntraff, men han vil ikke kommentere hva som skjedde.

– Dette var en privat tur, og det er ikke min historie å fortelle, sier Solheim til TV 2.