STYGG VELT: Spurtstjernen John Degenkolb mister alle vårklassikerne og er ute i tre måneder etter at han var involvert i en stygg krasj lørdag. Foto: AP Photo/Michel Spingler
STYGG VELT: Spurtstjernen John Degenkolb mister alle vårklassikerne og er ute i tre måneder etter at han var involvert i en stygg krasj lørdag. Foto: AP Photo/Michel Spingler Foto: Michel Spingler

Kristoff-konkurrent mister vårklassikerne etter at fingeren nesten ble revet av

– Vi må være lettet over at ingen ble drept, sier TV 2s sykkelekspert Mads Kaggestad.

Sykkelstjernen John Degenkolb trenger minst tre måneder før han kan konkurrere igjen.

Dermed mister han alle vårklassikerne. Spurteren er den største konkurrenten til Alexander Kristoff i vårklassikererne. Forrige sesong slo Degenkolb Kristoff i Milan-San Remo.

Degenkolb var en av seks Giant-Alpecin-ryttere som ble påkjørt under en treningstur i Spania sist helg. Han pådro seg blant annet brudd i underarmen, mens den ene pekefingeren nesten ble revet av.

Degenkolbs pekefinger ble påsydd i en tre timer lang operasjon. Det åpne bruddet i underarmen ble også operert, og kuttskader ble sydd. Pedro Cavadas, som opererte Degenkolb i Valencia, sier til nyhetsbyrået EFE at tyskeren må bruke tid for å komme tilbake.

– Vanligvis tar det tre måneder å bli frisk etter slike skader, men han må bruke litt lengre tid, for han skal ikke bare leve et normalt liv, han skal drive idrett på høyt nivå, sier Cavadas.

Trist nyhet for alle sykkelfans

TV 2s sykkelekspert Mads Kaggestad mener vårsesongen blir en attraksjon fattigere uten Degenkolb.

– Det er ordentlig tilbakeslag for han og laget, og en trist nyhet for alle sykkelinteresserte, inkludert norske fans. Alle har sympati med Degenkolb og laget hans etter den forferdelige ulykken. Vi må være lettet over at ingen ble drept, sier Kaggestad til TV 2.

Selv om Degenkolb er den største konkurrenten til Kristoff er det ikke fritt frem for nordmannen etter Degenkolbs forfall.

– Konkurransen blir ikke mindre av den grunn. Man kan ikke bare gni seg i hendene og tenke at dette baner vei for Alexander Kristoff. Det er en kø bak Degenkolb av ryttere som kommer til å utfordre Kristoff, forklarer TV 2s sykkelekspert, og sender ut en liten advarsel foran Tour de France.

– Se opp for Degenkolb med tanke på Tour de France. Han fikk det ikke helt til dere i 2015, selv om Kittel ikke var der. Som Kristoff manglet han den siste lille spruten etter en fantastisk vår. Det er vanskelig å holde de siste prosentene som skal til for å gjøre det bra i juli etter å ha vist knallform fra mars. Jeg vil tro at i hodet hans er han allerede på vei mot toppformen i Tour de France, fortsetter Kaggestad.

Ikke lenger favoritter

Forfallet betyr at Giant-Alpecin må endre fokus foran vårsesongen.

– Giant-Alpecin-laget har masse talent å ta av, men de må kanskje endre litt fokus og bruke laget på en annen måte. De er ekstremt gode på å få frem talenter, og måten de kommer til å kjøre på nå blir ikke så hierarkisk som det ville vært med Degenkolb som en klar leder, forteller TV 2s sykkelekspert.

– De peker seg ikke lenger ut som et favorittlag i vårklassikerne, men alle lag har gode ryttere som sikler på seier i de store monumentene. Quick Step vil nok ha hevn, de hadde ikke all verdens til klassikersesong i fjor. Det er så utrolig viktig for dem, klassikerne er nesten viktigere enn Tour de France, avslutter Kaggestad. (TV 2/NTB)