Norendal: – Jeg tenker veldig mye på Stian

Hele snowboardverden er rystet etter nyheten om Stian Sivertzens sykdom.

BERGEN/ASPEN (TV 2): Det norske snowboard-miljøet er sjokk etter beskjeden om at Stian Sivertzen ligger alvorlig syk på sykehuset.

Tirsdag opplyste Snowbordforbundet at tilstanden til Sivertzen er stabil, men at han har en kritisk høy infeksjon i kroppen.

Sykdommen gjør naturlig nok Sivertzen uaktuell for helgens X Games i Aspen. Snowboarderen har deltatt i de to siste X Games i Aspen og kom på tredjeplass i turneringen i 2009. Nå forbereder snowboardlandslaget seg til helgens konkurranse mens lagkompisen ligger på sykehus.

– Veldig kjip situasjon

Snowboard-stjernen Silje Norendal reagerer slik på den mer oppløftende beskjeden om Sivertzen som kom tirsdag.

– Det var veldig deilig, det er fortsatt en veldig kjip situasjon og jeg tenker veldig mye på Stian. Det er veldig trist og det ryster hele snowboardverden. Vi kommer til å savne ham denne uken her, men akkurat nå er det bare å krysse fingerene og håpe på at ting går bra, og selvfølgelig se at ting går bedre for hver dag er positivt, forteller Norendal til TV 2.

– Hvordan er det å komme her til dette som er så fantastisk nydelige omgivelser, også har du den situasjonen hjemme i Norge med Stian?

– Jeg tror det beste vi kan gjøre for Stian denne uken er å gjøre det så godt som mulig. Han er alltid positiv, smiler alltid og jeg tror at han ikke vil at vi skal grave oss ned her på grunn av det som foregår med ham, selv det selvfølgelig er vanskelig og tungt. Jeg tror det beste jeg kan gjøre for Stian denne uken her er å gjøre mitt beste, forklarer Norendal.

Snowboardtrener Per Iver Grimsrud forteller at snorboardmiljøet er preget etter nyheten.

– Det var godt å høre at det ikke var dårlige nyheter og at det er progresjon i utviklingen hans. Det er litt jævlig å våkne om morgenen å se på telefonen og vente på noen nyheter. Det var godt se at det var litt positiv utvikling, sier Grimsrud.

Hele personligheten hans er sprudlende

Norendal legger ikke skjul på at de savner Sivertzen i laget.

– Stian er en utrolig smittende person og hele personligheten er sprudlende. Har jeg en dårlig dag så kommer Stian til å få dagen din til å bli hundre ganger bedre. Møter du ham en gang, så kommer du alltid til å huske ham på grunn av førsteinntrykket. Det er derfor det er veldig kjedelig og for boardercrossmiljøet så er det nok en veldig tung uke, og ikke ha ham til start tror jeg alle vil merke, forteller Norendal.

– Vi savner smilene hans. Han er en veldig positiv person og får alltid denne uken her til å bli litt lettere med å spre glede og positivitet. Det er trist å ikke ha ham her, men jeg håper å se ham tilbake neste år, fortsetter hun.

– Er det en som kan komme tilbake er det ham

Dette er ikke første gangen Sivertzen er alvorlig syk. Snowboard-profilen var døden nær etter en dramatisk ulykke i prøve-OL i Vancouver i 2009. 26-åringen ble lagt i kunstig koma i en uke, før han våknet med lammelser i halve kroppen.

Legene sa da Sivertzen at han ikke kom til å stå på brett igjen, men han motbeviste alle og kjempet seg tilbake til bakken igjen. Norendal tror Sivertzen kan komme tilbake på brettet om han kommer seg gjennom den tøffe tiden.

– Jeg tror Stian kan komme gjennom alt nå. Han har vært gjennom det han har vært gjennom. Det er veldig få personer som har kommet tilbake til sporten etter det som skjedde med ham i Vancouver. I sommer så har han trent, han har vært en maskin og har virkelig stått på. Er det en som kan komme tilbake er det ham, avslutter Norendal.