FYLTE BARCLAY CENTER: Utrolige 19.000 publikummere danset da den norske DJen Kygo holdt konsert i Brooklyn i New York. Foto: Kygo Music/Instagram/Olav Stubberud
FYLTE BARCLAY CENTER: Utrolige 19.000 publikummere danset da den norske DJen Kygo holdt konsert i Brooklyn i New York. Foto: Kygo Music/Instagram/Olav Stubberud

Kygo hylles etter utsolgt USA-turné

Kygos USA-turné er over, men verden vil ha mer av den norske stjerne-DJen.

Den norske stjerne-DJen Kyrre Gørvell-Dahll (24) er for tiden på sin «Cloud Nine»-turné som tar han til 22 byer i USA og Europa. Turneen begynte med en forrykende opptreden på The Ellen Show, og tok han videre til New York og San Francisco, Toronto og Chicago.

Super excited for Barclays Center tonight! See you in a couple of hours NYC😁

Et bilde publisert av Kygo (@kygomusic)

Utrolige 19.000 publikummere var til stede på Kygos utsolgte konsert i Brooklyn. Sondre Lerche var på konserten, og i et konsertessay han har skrevet for Klassekampen, forteller han om det utrolige fenomenet.

«Det [er] aldeles uhørt at en artist som så vidt har vært innom Billboard-listen, og foreløpig ikke har særlig amerikansk radiospilling, allerede selger ut en stor venue som Barclays. Jeg undres om et lignende scenario i det hele tatt har inntruffet med noen artist tidligere?»

«Låter fløt gjennom lufta mens kameraene zoomet inn på fingrene hans, som pliktoppfyllende løp gjennom de symmeriske riffene som former de prinsipielle melodiene i låtene hans. På kritiske øyeblikk formet bakgrunnen en kaleidoskopisk samling med skjermer som alle viste keyboardet hans, som om det var en hær med pianister – alle med capsen bak fram», skildrer Billboards anmelder Elias Leight.

Tok USA med storm

Kygos karriere har vært ellevill. Etter at låtene hans spredde seg over hele verden via SoundCloud, slo han igjennom med et brak og fikk millioner av fans på et øyeblikk. Det før låtene hadde funnet veien til radio og TV. Han er allerede en av de mest spilte artistene i Spotifys historie.

Han ble inspirert av Avicii, men skapte sin egen, tropiske stil. Han fikk sin sjanse i USA da Avicii avlyste en opptreden i på en festival i Atlanta i 2014, og Kygo tok hans plass.

– Han var ukjent for publikumet, og enda verre, han spilte sakte musikk med ståltrommer, fuglesang og panfløyter. Uansett: Da han var ferdig på scenen, var publikummet hans, skriver Michelangelo Matos i New York Times.

Når han nå vendte tilbake, litt over ett år senere, var det til fullsatte konsertarenaer og et publikum som skrek etter mer.

Første gang en nordmann er frontfigur

Sondre Lerche mener at det Kygo har klart å oppnå, er ulikt noe andre nordmenn har gjort før han.

«Dette er første gang en kommersiell norsk popartist er først ute med å identifisere en global ny musikalsk trend, som frontfigur for en ny sjanger som fyller behovene til et digert nytt publikum» skriver Lerche, som videre kårer Kygo til kongen av den nye sjangeren tropical house.

Nå er USA-turneen over, og Kygo setter kursen mot Europa, hvor blant annet London, Madrid, Amsterdam står for tur.

– Jeg vil takke alle som kom til showene! Dere var fantastiske, og jeg hadde det så gøy, skriver Kygo på sin Instagram tirsdag.

Elskes av fansen

Etter konsertene i USA, hylles Kygo av fansen. De som var til stede på konsertene vil ha mer, de som ikke var der er grønne av misunnelse, og i sosiale medier ønskes han til Kina, Japan og en rekke andre land.

– Konserten var fantastisk, den beste jeg noen gang har vært på.

– Helt ærlig talt: Det beste showet jeg noen gang har vært på. Kygo var fantastisk! Sceneshowet var utrolig. Han hadde med så mange uventede gjesteartister, som Shaggy!

– Jeg elsket det positive og raske tempoet som var gjennom hele showet. Elsket det!