Graham Hansen: – Som om noen setter en kniv i kneet

Men Caroline Graham Hansen ville ikke vært foruten den alvorlige kneskaden.

Se Norge-Frankrike på TV 2 Sportskanalen og tv2sumo.no fra kl. 20.55.

La Manga (TV 2): I solen på La Manga i Spania løper Caroline Graham Hansen blant de andre norske landslagsjentene. Etter en alvorlig kneskade er 20-åringen tilbake.

– Man føler seg som en nykommer i troppen igjen. Det er nye fjes og nye trenere og man må bite fra seg litt. Men det er veldig gøy å være med igjen, sier Graham Hansen til TV 2.

Sterke smerter

Graham Hansen har slitt med jumper's knee - en belastningsskade i kneet.

– På det verste er det akkurat som om noen setter en kniv foran i kneet når du stopper opp. Det er ikke noen god følelse.

Det gikk fem måneder uten at Graham Hansen spilte fotballkamper på grunn av skaden. Det er lenge for en som elsker fotball.

– Det var mest tøft mentalt. Det var selvfølgelig ekstremt tungt fysisk å komme tilbake med tanke på all den jobben man legger ned, men så kommer det nye småskader og så går det kanskje ikke like fort som man hadde tenkt. Men man blir styrket av det og man lærer mye om seg selv.

– Hva setter du mest pris på å ha lært?

– Jeg er blitt mye bedre trent. Selv om jeg var skadet, fikk jeg trent ekstremt godt på ting jeg ikke hadde så mye tid til før, eller rett og slett ikke var god nok på. Jeg føler jeg er en bedre spiller nå enn før jeg var skadet, selv om det ble fem måneder uten en fotballkamp, sier Graham Hansen.

Må passe på

Selv om det var tøffe måneder for Wolfsburg-spilleren, ville hun ikke vært foruten.

– Jeg har aldri hatt så mange måneder i strekk uten fotball. Jeg har opplevd motgang i karrieren min før denne perioden, men dette var en annen type motgang og oppgave å jobbe seg tilbake til. Det er greit å ha med seg den bagasjen videre. Jeg er jo aldri glad for å bli skadet, men jeg er glad for den erfaringen jeg har fått med meg. Man blir styrket av det og til en annen gang vet jeg hvordan prosessen er.

Og det kan dessverre hende at den lærdommen blir nyttig.

– Senen er for så vidt ødelagt for alltid. Forandringen som har skjedd i senen når man har jumper's knee går aldri tilbake til normalen igjen. Så man må passe på og sørge for at man trener seg opp og holder det i gang. Hvis ikke, går det feil vei igjen.

– Er du redd for å bli skadet igjen?

– Ja, jeg er jo redd for det. Men det er opp til meg selv å lære å kjenne på det og si i fra når det blir for mye. Jeg vil si at jeg er frisk nok til å spille fotball, men problemet er ikke 100 prosent borte. Det kan godt hende man sitter om to år og finner ut at jeg må gjøre noe annet, at jeg må fikse det på nytt. Det vet jeg ikke. Men akkurat nå kan man ikke tenke så mye på det. Man kan ikke styre alt som skjer i fremtiden, det er rett og slett ikke mulig.

Comeback på landslaget

Foreløpig ser det ut til å gå bra for Graham Hansen. Fredag ble det comeback på landslaget etter over ett års fravær. I privatlandskampen mot Romania scorte 20-åringen etter seks minutter.

– Jeg tvilte aldri på meg selv. Jeg var trygg på at det skulle gå bra. Du har så lyst til å spille fotball, så du bare glemmer nervøsiteten og gleder deg til å gå utpå igjen. Man må alltid vise seg frem, sånn er det på klubblag også.

Tirsdag venter allerede OL-klare Frankrike på andre banehalvdel på La Manga i den aller siste testen for Norges OL-kvalifisering i mars. Lysten på å få delta i de olympiske lekene er ekstra stor ettersom VM i Canada i fjor sommer røk for Graham Hansen.

– Det var bittert å se på og veldig kjipt ikke å få være der. På en annen side får jeg kanskje bidratt til at vi skal klare å komme dit nå. Vi får kjøre på. Jeg tror det er en stor sjanse for at vi kan klare det, sier Graham Hansen.

Norges privatlandskamp mot Frankrike på La Manga ser du på TV 2 Sportskanalen og tv2sumo.no tirsdag fra kl. 20.55.