Bonden Ole Kasper Næss (42) valgte å invitere med seg Kari Østby (36) på ferie til Irland i Jakten på kjærligheten.

Etter ferien møtte de programleder Katarina Flatland for å fortelle hvordan det sto til med kjærligheten, men da måtte de skuffe og si at det hele var uavklart og at de trengte mer tid. Kjærligheten lot vente på seg.

Nå viser det seg at de har brukt tiden godt. For mens TV-teamet for lengst har reist hjem, og de to har kommet litt ut av Jakten-boblen, så har det oppstått søt musikk.

– Det har vært lettere uten kamera på slep. Det var mye å forholde seg til når kamera var der, mens nå har vi tatt det i vårt eget tempo, og da har det vært mye lettere, sier Næss til TV 2.

Det var VG som først omtalte saken.

Et par siden i høst

Det nyforelskede Jakten-paret avslører at de egentlig har vært et par siden i høst.

– Vi har vel egentlig vært et par siden i høst, for vi har hengt mye sammen. Vi har vært mye hos hverandre og møtt hverandres venner og familie. Vi feiret også julen sammen. Det har liksom bare blitt sånn, sier Østby til TV 2.

– Vi har visst det lenge, men vi har ikke hatt noe behov for å fortelle det til alle før vi har blitt enda bedre kjent med hverandre. Nå har vi mer kjøtt på beinet, og vi kjenner hverandre bedre, sier Næss.

Ole Kasper og Kari snakker om sitt første møte: – Dette var kleint!

Ville ikke ta avgjørelser foran kamera

Både bonden og frieren var begge veldig bevisste på at de var med i en TV-produksjon, og at de derfor ikke ville ta den endelige avgjørelsen på om de var blitt et par eller ikke, før det hele var ferdig.

– Vi var veldig bevisste på at vi ikke skulle ta noen avgjørelser foran kamera, men heller se litt hvordan hverdagen var. Vi var i en boble, og da å skulle sortere hva som var hva, var veldig vanskelig. Så vi har kjent veldig på at vi har hatt et stort behov for å bruke tid på dette, sier Østby.

Sakte framover

Paret bor fortsatt hver for seg, og de har ingen umiddelbare planer om å bli samboere.

– Vi er ingen Lynvinge i hver fall. Du kan tenke hvor lang tid vi kommer til å bruke på å bestemme hva som skjer videre, når du vet hvor lang tid det har tatt å komme dit vi er i dag. Men vi er veldig fornøyd med å ta det i vårt eget tempo, så vi er ganske avslappet på det, sier Næss.

Paret er mandag på tur til hovedstaden for å tirsdag være gjester i God morgen Norge.