Se hele Premier Leaks, der Trevor Morley kom med uttalelsene, i videovinduet øverst i saken.

TV 2s ekspert: – Hvorfor hentet ikke Manchester United Charlie Austin?

Manchester United sliter med å score mål, men valgte å se bort ifra mannen som nettet fjerde mest i Premier League forrige sesong. Lørdag ble de straffet av samme mann.


Slik skaffer du deg fotball på TV 2s kanaler.

Manchester United sliter med å få det offensive til å stemme, og lørdag tapte de sin sjette kamp for sesongen da Southampton ble for sterke på Old Trafford.

Les også: Manchester United buet ut etter sen Charlie Austin-scoring

Oppgjøret var utrolig nok det ellevte på rad der de røde djevlene gikk målløse av banen ved pause på eget gress, og som om ikke det var nok ble det sågar til slutt også nederlag. Saints-debutant Charlie Austin scoret matchvinnermålet i sluttminuttene.

I denne ukens utgave av nettprogrammet Premier Leaks, stilte TV 2s ekspert Trevor Morley seg undrende til hvorfor ikke Manchester United selv hentet Southamptons nye spiss.

– Hvis jeg hadde vært Manchester United-fan ville jeg tenkt «Hvorfor kjøpte ikke vi ham? Vi trenger noen som kan score mål.» Jeg vet at han egentlig ikke «er en United-spiller», men han vil skaffe deg en del mål, sa Morley.

Southampton hentet Austin fra QPR tidligere i denne måneden, noe Ronald Koeman neppe angrer på i dag. Engelskmannen scoret 18 ganger for QPR-laget som rykket ned fra Premier League forrige sesong, en scoringsprestasjon som kun Sergio Agüero (26), Harry Kane (21) og Diego Costa (20) matchet.

– De er desperate etter scoringer og han har bevist at han kan score
– Jeg kan bare ikke skjønne det. For et lag som Manchester United? Det ville være som ingenting for dem å hente Charlie inn. De er desperate etter scoringer og han er en mann som har bevist at han kan score mål. De har ingenting å tape, sa Morley.

De fleste hadde trodd at Austin ville forlate QPR allerede forrige sommer, men i stedet ble han altså med London-klubben ned til Championship. Med kun et halvt år igjen av kontrakten var det dog «nå eller aldri» med tanke på salg, noe Ronald Koeman og co benyttet seg av og hentet ham på billigsalg.

– Fire millioner pund (drøyt 50 millioner kroner) for den spilleren? Han garanterer deg scoringer. Kontrakten hans gikk ut, så det var derfor han var billig, avsluttet Morley.

Se hele Premier Leaks i videovinduet øverst! I videovinduet her i saken kommer du direkte til den delen av programmet der Austin omtales!