FRA LIGUE 1 TIL TIPPELIGAEN: Alexy Bosetti skal spille for Sarpsborg 08 frem til sommeren. Her fra en kamp mellom Nice og Caen i mai 2015. FOTO: AFP PHOTO / VALERY HACHE
FRA LIGUE 1 TIL TIPPELIGAEN: Alexy Bosetti skal spille for Sarpsborg 08 frem til sommeren. Her fra en kamp mellom Nice og Caen i mai 2015. FOTO: AFP PHOTO / VALERY HACHE Foto: Valery Hache

Kontroversiell U20-verdensmester til Sarpsborg 08

Alexy Bosetti skal spille for Sarpsborg 08 frem til sommeren. Spissen kommer på lån fra Nice.

Bosetti scoret fem ligamål for Nice i 2014/15-sesongen. I inneværende sesong har angriperen vært utlånt til Tours i Ligue 2.

Vant U20-VM med Pogba og Zouma
I 2013 var spissen en del av Frankrikes tropp som vant U20-VM, sammen med blant andre Paul Pogba og Kurt Zouma.

Frankrike slo Uruguay i finalen, og Bosetti kom innpå som innbytter.

– Tidligere spillere snakker varmt om oss til andre spillere i Frankrike og det er moro at vi er såpass attraktive for slike spillere der. Det viser at vi har et godt produkt og han skal inn å kjempe til seg en plass i et allerede godt lag, sier sportssjef Thomas Berntsen til klubbens hjemmeside.

– Han er en spennende spiller med masse kamper i Ligue 1 helt nylig og i tillegg verdensmester for U20-landslaget til Frankrike.

22-åringen har totalt spilt 75 Ligue 1-kamper for Nice og scoret ti mål.

– Jeg snakket med Jeremy Berthod og Quentin Westberg da Sarpsborg 08 kom på banen, og begge to snakket veldig positivt om klubben og byen. De gav gode skussmål, som gjorde valget enklere for meg, forteller franskmannen til klubbens hjemmeside.

Kontroversielle tatoveringer
Den unge anriperen har vært innblandet i flere kontroverser i hjemlandet. Etter en cupseier mot Nantes i januar 2014 ble han beskyldt for å ha gjort den anti-semittiske «Quenelle»-hilsenen. Spissen gikk senere ut på Twitter og mente at han kun viste frem en ny tatovering.

Også tatoveringene hans har skapt reaksjoner i hjemlandet. Han har blant annet en tatovering av Albert Spaggiari, mannen som sto bak et stort bankran i Nice i 1976.

I tillegg har han også tatovert et portrett av Jacques Médecin, en korrupsjonsdømt politiker fra Nice.

– Dette er noe vi kjenner til, men vi har ikke den fullstendige oversikten, sier Sarpsborg 08s sportssjef Thomas Berntsen til TV 2.