SCORINGSKONGE: Kiril Lazarov har scoringsrekorden i et enkelt mesterskap og gjennom tidene i Champions League.   / AFP / ATTILA KISBENEDEK
SCORINGSKONGE: Kiril Lazarov har scoringsrekorden i et enkelt mesterskap og gjennom tidene i Champions League.   / AFP / ATTILA KISBENEDEK Foto: Attila Kisbenedek

Norge må stoppe tidenes scoringskonge

Kiril Lazarov har de fleste scoringsrekorder en kan ha i håndball.

Krakow (TV 2): Da Norge tok seg videre fra gruppespillet i EM, så var det kampen mot Makedonia de fleste så seg ut som den Norge skulle vinne og forhåpentlig sikre seg en plass i OL-kvalifiseringen.

Kampene mot vertsnasjonen Polen og de regjerende mesterne Frankrike ble sett på som bonuskamper.

Men etter seieren over Polen er nå OL-kvalifiseringen sikret og nå drømmes det om semifinale og tidenes første medalje for håndballherrene.

– Fortsatt sultne
Landslagssjef Christian Berge tror ikke det er noen fare for at spillerne ikke er nullstilte og klare til kamp når Makedonia er motstander i kveld.

– Guttene er sultne ennå. Det viser de gang etter gang. De nullstilte bra etter Kroatia, og vi nullstilte etter Hviterussland. Vi jobber sånn hele tiden. Jeg tror det går bra denne gangen også, sier han til TV 2.

Han begynte forberedelsene til kampen natten etter Polen-triumfen. Og han tar ikke lett på oppgaven.

– Tøft lag. Mye fysikk, bra strekspiller, Kiril Lazarov, bra målvakt. Forsvarsformasjoner der det kan komme alt mellom himmel og jord. Det er en jobb å gjøre, forklarer Berge.

Følg kampen og chat med oss i vårt livesenter fra klokken 18.15

Møter målmaskin
Og nettopp Kiril Lazarov er mannen man må stoppe.

Ingen spiller har scoret mer mål i et mesterskap enn han.

Under EM i 2012 banket Lazarov inn 61 mål på sju kamper, noe som er rekord både for EM og VM.

Barcelona-spilleren ble i fjor høst også den første spilleren som har scoret 1000 mål i Champions League.

– Han vet hvor målet står, for å si det sånn. Det blir gøy å bryne seg på ham. Men de har et allright lag, så det blir ikke noen lett match, sier Espen Lie Hansen, som trolig får oppgaven med å stoppe høyrebacken.

Men Lie Hansen er ikke for opptatt av motstanderen. Han tror det norske laget flyter videre på medgangsbølgen som de har kommet seg opp på i mesterskapet.

– Vi spiller vårt spill og vet at det funker. Hvis vi har den roen og det samholdet vi hadde mot Polen, så er det nok til å slå Makedonia, mener han.

Følg kampen og chat med oss i vårt livesenter fra klokken 18.15