BOLIGFIKSER: Gunhild Dahlberg (40) blir programleder i ny serie om mennesker som skal selge og kjøpe bolig. Foto: TV 2
BOLIGFIKSER: Gunhild Dahlberg (40) blir programleder i ny serie om mennesker som skal selge og kjøpe bolig. Foto: TV 2 Foto: CHRISTOFFER KNUDSEN

TV 2s nye boligfikser: – Jeg gråt så  mye at jeg ikke fikk fram et ord

Gunhild Dahlberg (40) skal følge familier på jakt etter ny bolig på TV 2, og lover både latter og tårer.

I vinter fortalte TV 2 at Sturla Berg-Johansen blir programleder for TV 2s nye egenproduserte programserie: Bolig til salgs.

Får makker

Nå er det klart at Sturla får med seg Gunhild Dahlberg som makker. Gunhild Dahlberg har tidligere vært programleder for blant annet Sommertid og Nabolaget på TV 2.

Mange vil kjenne seg igjen

I Bolig til salgs skal seerne få følge mennesker på nært hold, som både skal selge og kjøpe bolig, og Dahlberg gleder seg allerede.

– Det er et program med en stor gjenkjennelseseffekt. Jeg har vært i budrunder to ganger selv, og det er øyeblikk man husker. Tusenlappene sitter løst og det føles noen ganger ut som man spiller Monopol. Markedet er spinnevilt, så jeg tror det kommer til å bli mange spennende budrunder, forteller Dahlberg til TV 2.

Skal du selge eller kjøpe bolig? Meld deg på her

Fikk panikk under budrunde

At det er mye nerver og følelser involvert i å kjøpe bolig, kan hun selv skrive under på.

Bolig til salgs

– Å herregud, første gang jeg var i budrunde var jeg så nervøs at jeg måtte ut å gå. Jeg gikk rundt med mobilen og ventet på å høre fra mekleren – og gikk tom for batteri! Jeg løp inn på nærmeste kafé, og ropte: «Har dere lader? Jeg er midt i en budrunde!».

Kafégjestene jublet

Til slutt fikk hun låne en mobil av en av de ansatte i kaféen.

– Jeg fikk ringt mekleren og forklart at han var nødt til å ringe meg på mobilen jeg hadde lånt fordi jeg hadde gått tom for batterier. Etter en stund ringte han tilbake og fortalte at jeg hadde vunnet budrunden, og jeg husker at jeg ble så glad at jeg spontant ropte ut til gjestene at jeg nettopp hadde fått min første leilighet, og da begynte alle i kaféen å juble og klappe, husker Dahlberg.

Tok til tårene

Det er som regel mye følelser involvert i det å kjøpe bolig – det samme gjelder når man skal selge, forsikrer Dahlberg.

– Jeg begynte å grine da jeg og samboeren fikk tilslaget på leiligheten vi bor i nå. Ikke fordi jeg ikke ville bo der, men fordi det var så trist å forlate den koselige leiligheten vi hadde bodd i, og jeg husker at jeg ringte mamma og gråt så jeg nesten ikke fikk fram et ord.

Advarer på forhånd

Dahlberg trives godt i sin nye leilighet med sin samboer og to barn, den yngste på seks måneder.

Gunhild Dahlberg har tidligere fortalt at hun har lett for å begynne å gråte, og hun tror ikke det vil bedre seg når hun nå skal hjelpe familier med å oppfylle drømmen om ny bolig.

– Jeg må ta med kleenex, for jeg tror det kan bli noen tårer, advarer hun.

Premieredato for Bolig til salgs er ennå ikke fastsatt.