Lund Svindal: – Nesten som en krigsfilm på sykehuset

Aksel Lund Svindal snakket ut om skaden og alle fallene i Kitzbühel.

Innsbrück/Bergen (TV 2 Sporten): Aksel Lund Svindal falt stygt i lørdagens utforrrenn i Kitzbühel.

Se hele pressekonferansen med Lund Svindal i videovinduet øverst!

Etter undersøkelser på sykehus ble det konstatert avrevet korsbånd, og alpinisten måtte opereres i Innsbrück.

Møtte pressen for første gang etter skaden
Trolig er Lund Svindal ute i mellom ni og 12 måneder på grunn av skaden. Mandag møtte han pressen for å fortelle hvordan han opplevde skaden.

– Etter fallet trodde jeg at jeg var sånn noenlunde okay. Jeg var litt stiv, men det kjentes greit ut. Jeg var imidlertid hele tiden usikker på kneet. Da jeg kom til Innbsbück så jeg på ansiktsuttryket til legen at det ikke så bra ut. Vi snakket sammen, og bestemte oss for at en operasjon var det beste, sa Lund Svindal på pressekonferansen.

Lund Svindal har vist forrykende form denne sesongen, men må nå belage seg på en lang opptreningsperiode.

– Jeg må sakte men sikkert komme meg tilbake i bevegelse. Det blir noen seige uker først, så håper jeg at ting etter hvert fungerer normalt. Jeg må ta den tiden jeg trenger for å komme tilbake, sa han.

– Som en krigsfilm på sykehuset
Han innrømmer at skaden kom på et verst tenkelig tidspunkt, men ved hjelp av galgenhumor har han maktet å holde humøret oppe.

– Det ble litt galgenhumor på sykehuset. Det var jo nesten som en krigsfilm da den ene etter den andre rullet inn på operasjonssalen på sykehuset, sa Lund Svindal, og siktet til at hele fire utøvere røk korsbåndet i Kitzübhel.

Stjernealpinisten sier samtidig at han forstår at spørsmålene om sikkerheten i Kitzbühel var god nok etter fallet.

– Som sagt, det er lett å si slike ting etterpå. Og det er lett å si at det ikke er kult at idretten er tjent med disse fallene. Så det er sikkert noen som kan diskutere hvor langt de kan tøye strikken, mente Lund Svindal.

– Lettere å bli skadet når du er best
Han er takknemlig for all hjelp han fikk etter skaden.

– Selvfølgelig er det drit å bli skadet når du vinner renn. Men det er letter å bli skadet som en av de beste utøverne, for da får du alt du trenger av hjelp, mente Lund Svindal, som svarte følgende på spørsmål om han har tenkt at dette kan være karrierestopp.

– Egentlig ikke!

Fremover blir det imidlertid et langt opphold fra skibakken.

– Jeg skal til en sjekk i Norge mot slutten av uken, så legger jeg opp en plan for hvordan det blir fremover. Det blir nok den lengste perioden jeg får uten å stå på ski. Sånn er det bare, det får bli som det blir.