DOMMERPANELET: Vinni, Ina Wroldsen, Gunnar Greve og Sandeep Singh. Ina Wroldsen har fått mye kritikk etter fredagens premiere. Foto: Silje Lepsøy / TV 2 
DOMMERPANELET: Vinni, Ina Wroldsen, Gunnar Greve og Sandeep Singh. Ina Wroldsen har fått mye kritikk etter fredagens premiere. Foto: Silje Lepsøy / TV 2  Foto: Silje Lepsøy

Ina Wroldsen om Idol-hetsen: – Uansett hvor hatet jeg blir, vil jeg fortsette å være ærlig

Idol-dommer Ina Wroldsen har fått massiv kritikk etter fredagens Idol-premiere, men får støtte av med-dommer Gunnar Greve.

Etter fredagens premieresending på Idol, har en av dommerne fått gjennomgå.

Mange av seerne har nemlig reagert på artisten Ina Wroldsen (31) sin strenge tone som Idol-dommer. I sosiale medier har kritikken haglet i helga:

«Ikke god familieunderholdning å sende voksne menneskers latterliggjøring av ungdommer på TV som underholdning»

«Synd at Ina Wroldsen ødela kvelden med med manglende folkeskikk»

«Til hun kvinnelige dommeren Ina har ikke hørt om deg før,men har fått med meg at du driver å synger. Må bare å si at til å drive med musikk synes jeg det er merkelig at du ikke var i stand til å høre at hu jenta her kan virlig synge du burde høre det etter første strofe. Skjønner ikke at du driver med musikk i det hele tatt.og en annen ting mobbing er ute det er ikke greit.»

– Noe av det dummeste jeg har hørt

Kritikken får med-dommer Gunnar Greve til å se rødt.

Juliane Lind (16) gjorde Idol-dommerne paffe

– At Ina mobber deltakere er rett og slett noe av det dummeste jeg har hørt. At hun er direkte, ærlig og uredd derimot, er det ingen tvil om. Men også saklig, konstruktiv og genuint engasjert. Jeg mener bestemt at det er dommere i Idol (meg selv inkludert) som har sagt langt verre ting til deltakere enn man fikk se og høre Ina gjøre under fredagens program, skriver Greve på Facebook.

Greve støtter kollegaen fullt ut, og mener hun er den dommeren med «mest musikalsk faglig kompetanse relevant for jobben vi skal gjøre, og den mest begavede og ærlige jeg har sittet med bak bordet disse fire årene».

– Ikke mobbing

15-åringen Ingeborg trollbinder Idol-dommerne

– Jeg vet at Ina aldri har mobbet en deltaker. Jeg vet også at jeg selv aldri har lært så mye av en meddommer, både musikalsk og menneskelig, som jeg har lært av Ina, skriver Greve.

Videre skriver han at han aldri har opplevd at så mange går smilende ut av auditionrommet selv om de ikke har gått videre – fordi de har fått konstruktiv og faglig tilbakemelding fra Wroldsen.

Instagram kommer Wroldsen med en reaksjon på kritikken, og hun skriver at hun kan forstå noe av det som blir skrevet.

– Jeg skjønner at måten jeg uttrykker meg på kan virke streng. Jeg skjønner hvis man synes det virker direkte og upassende, med dere skal vite dette: Jeg er ingenting annet enn lidenskapelig engasjert. Jeg elsker musikk. Jeg elsker å høre det, se det og leve med det, skriver Wroldsen.

Vil fortsette å være ærlig

Mange ser ut til å sette spørsmålstegn ved Ina Wroldsens musikalske kunnskap og erfaring. Men Ina Wroldsen gjør det svært godt internasjonalt som låtskriver og popartist.

Wroldsen er i disse dager nominert til Brit Awards for «How deep is your love», som hun både synger på og har skrevet for superstjernen Calvin Harris. Det er tredje gang hun er nominert.

– Jeg har jobbet med å skrive sanger internasjonalt i nesten et tiår, jeg har jobbet med alle typer artister, og jeg føler meg sikker på at når det gjelder kunnskap, så har jeg det.

Til tross for kritikken, vil hun fortsette å være ærlig.

– Jeg er bare ærlig. Hvis jeg ikke tror de har det som trengs på dette tidspunktet, så sier jeg det. Og uansett hvor hatet jeg blir, så vil jeg fortsette med det.

Hun setter stor pris på støtten fra Idol-meddommer Gunnar Greve.

– Jeg setter stor pris på støtten. Nå ser jeg frem resten av det som kommer til å bli en super Idol-sesong, og vil fortsette å jobbe hardt for å bidra til å finne Norges neste popstjerne, sier hun til TV 2.

Heia Ina Wroldsen! I år er det fjerde gangen jeg har gleden og æren av å få lov til å utgjøre en fjerdedel av...

Posted by Gunnar Greve on Sunday, January 24, 2016