Måtte hentes av ambulanse etter hockeybråk: – Ikke stolt over at det utviklet seg sånn som det gjorde

Millie Sirum (15) i aksjon for Vålerengas guttelag. Søndag var hun i begivenhetenes sentrum for damelaget til Jordal. Mot Vålerenga. Foto: Privat
Millie Sirum (15) i aksjon for Vålerengas guttelag. Søndag var hun i begivenhetenes sentrum for damelaget til Jordal. Mot Vålerenga. Foto: Privat Foto: Bernt Faerestrand
Ampert i kvinnenes eliteserie i ishockey.

Det var under kampen mellom erkerivalene Vålerenga og Jordal i Ungdomshallen på Jordal søndag at Vålerengas back, Mari Svendsen, ble ulovlig taklet av en Jordals Millie Sirum (15) like før slutt.

– Hun (Jordal-spilleren) ble taklet av Mari like før kampslutt og ble forbanna. Vi ga henne beskjed om å roe seg ned, men hun gikk etter spillleren vår og slo henne i ryggen med kølla, forklarer Vålerengas kaptein Rikke Tautra til TV 2.

Ble hentet av ambulansen
Ifølge den uavhengige Vålerenga-bloggen Sotahjørnets Twitter-konto ble Svendsen liggende på isen og til slutt hentet av ambulanse. Noe Tautra også bekrefter.

– Mari ble liggende til ambulansen kom og hentet henne. Hun hadde vondt i ryggen og hodet, sier hun.

– Dyttet til henne
Ifølge kamprapporten fikk tre spillere matchstraff. Kaptein Tautra og hennes lagvenninne Tina Scott . Og den 15 år gamle Jordal-spilleren. De to førstnevnte fikk for at de skulle hevne taklingen.

– Hvordan reagerte dere på laget når dere så at lagvenninnen deres ble taklet på den måten?

– Jeg var nærmest når det skjedde. Så jeg gikk bort og tok tak i Millie og spurte hva hun drev med. Det ble litt dytting og sånn. Jeg ble også utvist etter kampen, forteller kapteinen videre.

– Det var definitivt ikke et uhell. De kan ikke bortforklare dette. Det er veldig uheldig for Millie, for hun er veldig ung og tar et dårlig valg der og da. Jeg tror hun angret seg veldig i etterkant, sier Tautra videre.

– Rullegardinen gikk ned
Millies far, Jo Sirum, var til stede under kampen. Han bekrefter det som skjedde.

– Min datter ble taklet inn i vantet rett før slutt. Jeg satt like ved og så at rullegardinen gikk ned på henne, forteller han til TV 2.

– Millie krysstaklet VIF-spilleren i ryggen. Det var hun ikke forberedt på og falt på isen og slo seg, forteller han videre.

Sirum er klar på at det var dumt av datteren å reagere på den måten.

– Hun innser at det var dumt. Og hun fortjente å bli straffet. Hun har chattet med VIF-spilleren på vei hjem og bedt om unnskyldning. De er venner igjen nå. Heldigvis ble ikke VIF-spilleren skadet.

Komplett kaos
I minuttene etter kampslutt oppstod det komplett kaos i hallen.

– Etter at Millie taklet henne, kokte det over for VIF-spillerne. De kom bort til Millie og skulle ta henne, forklarer faren.

Ifølge Sirum var søndagens kamp andre gang på under uke at topplaget VIF taper for erkerivalen. Det har aldri før skjedd.

– Jeg tror det var mye frustrasjon ute og gikk. Kampen fikk en helt ny dimensjon. Det kom ledere og foreldre ut på isen og begynte å kjefte, forklarer han.

– Haglet med stygge kommentarer
Jordal-spillerne ble til slutt sendt i garderoben etter kampen, mens VIF-spillerne stod igjen på isen.

– Jordal-spillerne ble skjelt ut av foreldrene da de gikk i garderoben. De fikk mange stygge kommentarer. Blant annet min datter fikk høre det.

– Hva synes hun om det?

– Hun er lei seg for at det var hun som startet det og at det utviklet seg slik som det gjorde. Det viktigste er at de har skværet opp. De er egentlig gode venner. Det pleier ikke å være sånn. Jentehockey er en idrett som er skikkelig på vei opp nå.

Spiller med guttene til VIF
Sirum forklarer at datteren egentlig ikke spiller så mye med damelaget til Jordal. Ironisk nok spiller hun til vanlig for guttelaget til nettopp Vålerenga. Hun er i tillegg tatt ut til å representere Norge under ungdoms-OL på Lillehammer i februar.

– Hun har bare spilt ett par kamper. Hun spiller egentlig med U16-guttene til VIF. Hun spiller bare med damene når hun har tid, sier han.

Og legger til:

– Slike taklinger er helt vanlig på guttelaget. De guttene der begynner å bli store, så du må være tøff for å spille med de.

Kampen endte for øvrig med 4-3-seier til Jordal.