STYGG SKADE I ARGENTINA: Adriano Malori er lagt i kunstig koma etter en velt. Her er han avbildet under temporittet under VM i Richmond i 2015 der han tok sølvmedaljen. FOT: Bryn Lennon/Getty Images/AFP
STYGG SKADE I ARGENTINA: Adriano Malori er lagt i kunstig koma etter en velt. Her er han avbildet under temporittet under VM i Richmond i 2015 der han tok sølvmedaljen. FOT: Bryn Lennon/Getty Images/AFP Foto: Bryn Lennon

Movistar-rytter i koma etter grusom velt

Adriano Malori deiset i asfalten under Tour de San Luis fredag kveld.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

En grusom velt på den femte etappen i Tour de San Luis ryster sykkelmiljøet. Movistar-rytter Adriano Malori lå fremst i feltet med drøyt 30 kilometer til mål da han plutselig mistet kontrollen over sykkelen og deiset i asfalten.

Velten resulterte i at en mengde ryttere gikk i bakken, samtidig som store deler av feltet ble hindret. Verst gikk det utover Malori.

Italieneren ble transportert til sykehus med hodeskader og et brukket kragebein. Malori ble lagt i kunstig koma og satt under overvåkning. Det skrev Movistar-laget i en pressemelding.

Ifølge Cyclingnews, som siterer Tuttobiciweb, skal flere ryttere har fortalt at Malori syklet på en sprekk i veien som forårsaket velten.

– Vi kan bare vente og se. For øyeblikket er han i kunstig koma. Det er ikke påvist en alvorlig skade, men en hodeskade er alltid en hodeskade, sier Movistar-lagets lege Jesus Hoyos.

Lørdag ettermiddag kunne Movistar via Twitter opplyse at Maloria har hatt en god natt på sykehuset. Situasjonen til rytteren er stabil og det er tegn til forbedring. Malori vil bli undersøkt ytterligere utover dagen.

Ifølge Cyclingnews er Malori bragt ut av koma, og han responderer på navnet sitt.

German Tivani vant den femte etappen. Eduardo Sepulveda leder rittet sammenlagt.

Vegard Breen er eneste nordmann til start i rittet som avsluttes natt til mandag.