BLANT VERDENS BESTE: Christian Spanne mener at de polske fansen er blant de aller beste i verden.  / AFP / ATTILA KISBENEDEK
BLANT VERDENS BESTE: Christian Spanne mener at de polske fansen er blant de aller beste i verden.  / AFP / ATTILA KISBENEDEK Foto: Attila Kisbenedek

– De er blant verdens beste fans

Nå venter mektige Tauron for de norske håndballheltene.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Krakow (TV 2):

Følg Polen - Norge direkte i vårt livesenter fra klokken 20.15.

De norske håndballherrene gleder seg til kveldens kamp mot vertsnasjonen Polen.

De vet veldig godt at de allerede har prestert over hva som var forventet av dem, derfor er alt som skjer i mellomrunden en bonus.

Sitteplass til 15 000
Når de nå har forflyttet seg fra Katowice til Krakow, så venter et monster av en arena på Christian Berge og hans menn.

Mektige Tauron Arena.

Det er en av Europas største innendørsarenaer, med sitteplass til 15 000 tilskuere.

Arenaen lyser opp i Krakows landskamp med sine 5200 kvadratmeter med LED-lysflater. Og en LED-skjerm på hele 540 kvadratmeter.

- Blant verdens beste fans
Men det er gjengen på tribunen som de norske spillerne kommer til å merke mest.

- Polske fans er blant de beste i verden. Jeg har opplevd dem stå og synge en time før kampstart. De lever seg utrolig inn i kampene, står løpet ut uansett resultat, og er selvfølgelig partiske. De legger stort press på dommere og motstanderlag, sier Christian Spanne, som spilte for Wisla Plock fra 2011 til 2013.

Vegard Samdahl har også en fortid i den polske toppklubben. Han håper de norske spillerne er forberedt på det som venter dem.

- De kan vente seg et trykk som knapt kan beskrives. De er ekstremt fanatiske og gjør alt de kan på tribunen for at deres lag skal vinne. De får lære seg litt fingerspråk før de entrer arenaen, for på banen er det nesten umulig å kommunisere verbalt, sier Samdahl.

Forventer seier
Men Samdahl tror også det fanatiske hjemmepublikummet kan hjelpe Norge frem.

- Spiller de polske heltene dårlig blir det fort pipekonsert som igjen blir en fordel for Norge, mener han.

Spanne er ikke like sikker på at det kommer til å skje.

- Jeg tror nok ikke de gjør det her, men forventningene til polakkene er skyhøye, selv om de har en del skader på nøkkelspillere. Mot Norge forventes det seier, gjerne med fem til ti mål. Om Norge klarer å holde det jevnt, så kan det nok skape frustrasjon. Men vi kommer ikke til å se dem vende ryggen til laget sitt slik de gjerne gjør i serien, forklarer DHK-spilleren.

Skjøt Frankrike i senk
Polen skjøt regjerende OL-, VM- og EM-mester Frankrike i senk i sin siste gruppespillskamp, og Spanne frykter det samme kan skje med Norge dersom ikke det norske forsvaret blir mer aggressivt og flytter lenger frem på de storvokste polakkene.

- Nøkkelen til Norge blir å stå veldig kompakt og være aggressive mot skytterne deres. Christian O'Sullivan i midtforsvaret kan være veldig fint ettersom han kan komme frem og forstyrre flyten litt mer. Blir vi stående inne for å blokke så taper vi. Men vi må også ta med at vi er mye bedre trent enn dem, så vi vil få mange muligheter til å kontre, tror han.

Følg Polen - Norge direkte i vårt livesenter fra klokken 20.15.