LETER ETTER VINNER: Andy Carter fra The National Lottery har 33 millioner pund å bli kvitt, men ingen lotterivinner. Foto: Scanpix 
LETER ETTER VINNER: Andy Carter fra The National Lottery har 33 millioner pund å bli kvitt, men ingen lotterivinner. Foto: Scanpix  Foto: David Davies

Kvinne tror vinnerloddet til 413-millioners jackpot havnet i vaskemaskinen

I den britiske byen Worcester pågår en storstilt jakt på en ukjent, nyslått mangemillionær.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Den ventende gevinsten på 33 millioner britiske pund, rundt 413 millioner kroner, er en snakkis Storbritannia. Men i lille Worcester vekker snakkisen aller mest engasjement.

Ett eller annet sted i den engelske byen er det kjøpt et vinnerlodd. Men kjøperen har ikke meldt seg ennå.

– Folk var maniske den uken da trekningen skulle være. Vi selger vanligvis rundt fem tusen lodd i uken. Men denne gangen solgte vi enda mer. Alle ville vinne, sier butikkansatte Susan Smith fra Worcester til avisen Telegraph.

– Mistet loddet

En av kundene i butikken hennes oser av skadefro når han forteller om kameraten:

– Kompisen min kjøpte et lodd i denne butikken, men mistet det etterpå. Han husker ikke tallene på loddseddelen, sier Tom Woolfenden.

Andy Carter fra The National Lottery er mannen som leter aller mest etter vinneren. Det er Carter som får gleden av å oppsøke personen, sjekke om vinnerloddet er ekte, og overrekke sjekken.

– Det er vel som å være jordmor. Du kommer inn, gir dem støtte og deretter trekker du deg bort igjen. sier han til Telegraph.

– Jeg får ta del i livet til folk i en helt spesiell periode. Hvis du vinner fem millioner i lotteriet, er det en historie som går inn i familiekrøniken. Og jeg er en del av det! sier han.

Gikk i klesvasken

Avisen The Times har intervjuet en annen butikkeier i Worcester, Natu Patel. Han håper det er en av kundene hans som har vinnerloddet.

Fredag kom en kvinne inn i butikken hans med restene av en loddkupong. Loddet hadde ligget i en bukselomme som kvinnen hadde sendt i vaskemaskinen.

Kupongen har de rette vinnertallene, men etter en omgang i vaskemaskinen er dato, strekkode og serienummer gått tapt, ifølge kvinnen.

Talspersoner for nasjonallotteriet bekrefter overfor tabloidavisen Daily Mirror at en kvinne faktisk har meldt seg med en utvasket loddkupong. De har oppfordret henne til å skrive til lotteriet og forklare situasjonen.

Sjampis på is

I mellomtiden ber lotteriledelsen innbyggere i Worcester om å lete.

– Sjekk lommene, pengepunger, vesker, bak sofaen og alle andre steder der en loddseddel kan gjemme seg. Noen der ute kan bokstavelig talt sitte på en formue, sier en talsmann for lotteriet.

– Vi har sjampanje på is og fingrene krysset til den heldige vinneren melder seg, sier han.