Beitostølen  20151112.
Langrennsåpning på Beitostølen. Trening før åpning av langrennsesongen. Thomas Alsgaard og Team LeasePlan Go  gjør seg klar for sesongstart.
Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Beitostølen 20151112. Langrennsåpning på Beitostølen. Trening før åpning av langrennsesongen. Thomas Alsgaard og Team LeasePlan Go gjør seg klar for sesongstart. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Foto: Pedersen, Terje

– Staking og blanke ski vil overta fullstending i vanlig langrenn

Thomas Alsgaard mener staking på blanke ski kommer til å ta helt over i vanlig langrenn også – ikke bare i langløp.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se Ski Classics: La Diagonela lørdag kl. 09.00 på TV 2 og tv2sumo.no.

Lørdag staker verdens beste langløpere 55 kilometer på helt blanke ski i «La Diagonela» i Sveits. Thomas Alsgaard tror ren staking snart vil overta fullstendig i klassisk stil også i verdenscupen i langrenn.

I Ski Classics går nå stort sett alle de beste herreløperne på helt blanke ski klassisk stil.

– Hvis det får lov til å utvikle seg fritt, uten at FIS kommer med begrensninger, får vi ganske snart se ren staking og blanke ski i klassisk stil også i vanlig verdenscup i langrenn, sier Team LeasePlan Go-eier Thomas Alsgaard til TV2.

Han mener dette vil vise seg å være mer effektivt selv i de aller tøffeste verdenscupløypene.

– Løypa på Lillehammer er vel kanskje den hardeste av dem alle, men selv her er jeg overbevist om at vi om ikke så lenge vil få en vinner som staker på blanke ski dersom ting får utvikle seg fritt, sier Alsgaard.

Han mener det nå er på tide at FIS tar stilling til om de vil tillate ren staking i klassisk i framtida eller om det blir innført regler som begrenser det.

– FIS må gjøre noe for nå går utviklingen fort. Hva de velger får være opp til dem, men de må ta et valg snart.