BLIR SLUTT PÅ DETTE: Ballen var over målstreken, men England fikk ikke godkjent målet i VM-kampen mot Tyskland i 2010. Nå blir det slutt på usikkerheten når Uefa innfører mållinjeteknologi i det kommende EM. (AP Photo/Alessandra Tarantino, File)
BLIR SLUTT PÅ DETTE: Ballen var over målstreken, men England fikk ikke godkjent målet i VM-kampen mot Tyskland i 2010. Nå blir det slutt på usikkerheten når Uefa innfører mållinjeteknologi i det kommende EM. (AP Photo/Alessandra Tarantino, File) Foto: Alessandra Tarantino

Nå blir det mållinjeteknologi i fotball-EM og Mesterligaen

Samtidig utsettes presidentvalget i Uefa frem til Michel Platinis ankesak er ferdigbehandlet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det europeiske fotballforbundets (Uefa) eksekutivkomité var samlet i Nyon torsdag.

Der ble det besluttet å innføre mållinjeteknologi i fotball-EM som spilles i Frankrike i sommer. Samtidig blir mållinjeteknologi innført i Mesterligaen fra playoff-runden og utover først gjeldende i 2016/2017-sesongen.

Uefa vil også se nærmere på muligheten for å implentere mållinjeteknologi i Europaligaen (fra gruppespillet) neste sesong.

Eksekutivkomiteen kunne samtidig opplyse at valg av ny Uefa-president vil bli utsatt frem til Michel Platinis ankesak er ferdigbehandlet i de ulike instansene, i ytterste fall i Idrettens voldgiftsrett (CAS). Platini er, i likehet med Sepp Blatter, utestengt fra all fotball i åtte år av Fifas etiske komité.

Bakgrunnen for Platinis utestengelse er en pengeoverføring gjort i 2011. De drøyt 17 millioner kronene skal ha vært betaling for arbeid gjort fra 1998 til 2002.

– Uefas eksekutivkomité har besluttet at det ikke blir avholdt et presidentvalg før til sportens rettsorganer, potensielt Idrettens voldgiftsrett (CAS), har tatt en avgjørelse ifm. Michel Platinis utestengelse, skriver Uefa i en pressemelding.

Blatter har også trukket sitt kandidatur i valget av ny FIFA-president som står neste måned. Uefa stiller seg nå bak Gianni Infantino.

– Uefas eksekutivkomité og medlemsnasjoner har registrert avgjørelsen til FIFAs etiske komité om å utestenge Uefa-president Michel Platini. Vi håper navnet hans blir renvasket og at han kan returnere til den europeiske fotballfamilien så snart som mulig, står det i pressemeldingen.