PALLPLASS: Tarjei Bø tok tredjeplassen på fredagens sprint i Anterselva. Her fra fjorårets VM i Finland. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
PALLPLASS: Tarjei Bø tok tredjeplassen på fredagens sprint i Anterselva. Her fra fjorårets VM i Finland. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Foto: Ruud, Vidar

Tarjei Bø på pallen

Tarjei Bø skjøt feilfritt og tok tredjeplassen under dagens sprint i Anterselva.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Nordmannen endte 10,8 sekunder bak den tyske vinneren Simon Schempp. Russiske Maxim Tsvetkov tok andreplassen.

– Ny tredjeplass? Det er som Johannes sier, han jobber med førsteplasser mens jeg holder på med tredje. Jeg gikk bedre enn forventet. Det var en opptur. Jeg hadde gode ski og fikk for første gang ikke syre etter 500 meter, sa Tarjei Bø til TV 2 etter målgang.

– Jeg gikk som en rakett i sporet
Johannes Thingnes Bø gikk fort i sporet, men bommet totalt to ganger. Dermed endte han på 8. plass, 21 sekunder bak vinneren.

– Jeg gikk utrolig bra. Det var kjempegøy. Jeg burde vel strengt tatt vært lenger bak på listen i dag med to bom, men jeg gikk som en rakett i sporet. Det er tydelig at meg og Tarjei sitt opphold på hotellet her nede har gjort oss bra, sier lillebror Bø.

Ole Einar Bjørndalen bommet to ganger på første skyting og endte på 23. plass. Emil Hegle Svendsen lå meget godt an etter den første skytingen, men bommet tre ganger på den stående skytingen. Da ble det en skuffende 27. plass på Svendsen.

– Jeg hadde nok vært med å kjempe om seieren hadde jeg skutt fullt. Men det gjorde jeg ikke, så jeg må bare ta det innover meg og komme tilbake i morgen, sier Hegle Svendsen til TV 2.