Se parodien på Karpe Diems låt «Hvite Menn som pusher 50» fra «Det er lov å være blid» med Else Kåss Furuseth i toppen av saken.

Her er Dubard i hovedrollen i «Hvite menn som pusher 90»

– Fælt at det gikk så fort

Skuespiller og tidligere «Ønskekonserten»-programleder Leif Wilhelm Dubard er død. Det bekrefter Dubards datter, Anita Aune, til VG.

84-åringen døde brått, men datteren er glad for at han slapp å lide.

– Det er litt fælt at det gikk så fort, men samtidig så tenker vi at han slapp å lide. Han fikk gjøre det han elsket å gjøre helt til det var slutt, sier Aune til VG.

TV2-PROFIL: Leif Dubard spilte en stor rolle i Else Kåss Furuseths humorprogram «Det er lov å være blid». Foto: TV 2.
TV2-PROFIL: Leif Dubard spilte en stor rolle i Else Kåss Furuseths humorprogram «Det er lov å være blid». Foto: TV 2.

Skuespilleren har spilt i flere norske filmer, og har hatt roller i blant annet «Jakten på Nyresteinen», «Schpaaa» og «Doktor Proktors prompepulver».

Siste rolle på TV 2

Han utmerket seg også som komiker i TV 2-programmet «Det er lov å være blid» med Else Kåss Furuseth, hvor han spilte rollen som en «hvit mann som pusher 90» i Karpe Diem-parodien på «Hvite menn som pusher 50».

Olav Thon-kopi delte ut penger til forbipasserende

Han spilte også en Olav Thon-kopi som delte ut penger til fremmede i samme program.

– Det var en stor ære å få lov til å jobbe med Leif Dubard, verdens mest sporty 84-åring. Gjennom livet spilte han mange forskjellige roller, fra sindig hallomann til bajas, alltid med stor kjærlighet. Han elsket en utfordring, sa aldri nei - og med sine historier tok han publikum med storm, i en av sine tusen dresser. Full av humør underholdt han oss alle helt til det siste, med en livsglede som skinte gjennom. Vi vil savne ham, sier Kåss Furuseth til TV 2.

Mange husker nok Dubard som programleder for radioprogrammet «Ønskekonserten» på NRK, og som kanalvert på samme kanal.