IKKE AKKURAT BESTEVENNER: Olivier Giroud har lite over for oppførselen til Diego Costa, og han er neppe den eneste i Arsenal-leiren som har den følelsen. Fotomontasje: NTB scanpix
IKKE AKKURAT BESTEVENNER: Olivier Giroud har lite over for oppførselen til Diego Costa, og han er neppe den eneste i Arsenal-leiren som har den følelsen. Fotomontasje: NTB scanpix

Giroud om Costa: – Jeg liker ikke å møte spillere som spiller stygt

Olivier Giroud har lite til overs for Chelseas stjernespiss.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se Arsenal-Chelsea direkte på TV 2 Sport Premium eller i vårt livesenter søndag kl. 17.00.

Bergen/London (TV 2 Sporten): Det endte med to røde kort for Arsenal da de gjestet Stamford Bridge i september. Chelsea vant kampen 2-0, men det alle snakket om etterpå var oppførselen til Diego Costa.

Da Arsenals Gabriel Paulista ble utvist like før pause hadde Chelsea-spissen like før plantet sin egen arm i ansiktet til Laurent Koscielny. TV 2-kommentator Øyvind Alsaker omtalte Costas oppførsel som motbydelig, og Arsenal-manager Arsène Wenger brukte de samme ordene etter kampen.

– Ondskapsfull og stygg
Det engelske fotballforbundet likte heller ikke det de så, og ga Costa tre kampers karantene.

– Den første kampen var vanskelig for oss fordi vi mistet Gabriel (Paulista), det skjedde en urett. Premier League ga Costa suspensjon etter kampen, og rettferdigheten seiret da, men under kampen var det håpløst for oss. Vi var ti mann og slet, vi lå under med ett mål og det var vanskelig å komme tilbake. Jeg liker ikke å møte spillere som spiller stygt, sier Giroud.

På spørsmål fra TV 2 sier Giroud at han selv forsøker å holde hodet kaldt.

– Det er en del av spillet. Noen spillere har god erfaring med å være ondskapsfull og stygg for å få deg ut av spill. Da må man bare holde fokus. Det blir utrolig vanskelig om man begynner å la dem gå inn på deg, sier franskmannen.

– Må glemme Costa
Arsenal-manager Arsène Wenger advarer også mot å la seg tirre opp av Diego Costa.

– Vi må fokusere på vår egen prestasjon og glemme Diego Costa. Men vi må være klare til å gå i krigen, for Costa gir deg kamp. Etter det er det opp til dommeren, sier Wenger til The Guardian.

For Giroud er det en stor forskjell på å spille tøft og på å spille stygt.

– Shawcross har vært tøff mot meg denne sesongen. Det samme var Mamadou Sakho. Jeg har fortsatt vondt i hodet. Det er tøft. Etter kampen tar vi hverandre i hendene og ønsker alt vel. Hva det innebærer å være stygg - det får du selv avgjøre, sier 29-åringen.

– Er det viktig for deg å være en gentleman på banen?

– Selvfølgelig. For meg er det en del av spillet. Jeg vil at folk skal huske meg som en god spiller, men det er like viktig at de husker meg som en fin fyr. Det er viktig å respektere sine motstandere, sier franskmannen til TV 2.

– Du er ikke bare en fin fyr. Du er veldig kjekk. Er det viktig for deg å se bra ut?

– Haha. Nei, nei. Jeg gror bare skjegg nå for å se litt annerledes ut.

Overrasket over Chelsea-fiaskoen
Mens Arsenal nyter tilværelsen på toppen av Premier League har sesongen utartet seg til å bli et mareritt for Chelsea. Guus Hiddinks menn ligger bare fire poeng over nedrykksstreken og hele 19 poeng bak Arsenal. Det overrasker Giroud.

– Jeg er veldig overrasket. De vant ligaen med de samme spillerne. Premier Leauge har blitt veldig mye bedre. Avstanden mellom de små og store lagene er blitt mindre. Hver kamp er vanskelig og derfor er dette verdens beste liga, sier Arsenal-spissen.

Tror Arsenal vinner Premier League
Hans bidrag har vært tolv mål på 22 kamper så langt, og med vind i seilene tror Giroud manager Arsène Wenger er en fornøyd mann.

– Han skjuler godt hva han føler. Han smiler som alltid. Han er lik meg. Han liker å smile hver dag. Han prøver alltid å møte opp i garderoben med et smil.

– Han plystrer ikke rundt i gangene?

– Nei, han er ikke en type som plystrer. Men han kommer med vitser og er nok veldig fornøyd med det vi gjør om dagen.

Og skal man tro Giroud, kommer Wenger til å være fornøyd også ved sesongslutt. På spørsmål om Arsenal vinner ligaen er svaret enkelt.

– Selvfølgelig.