VIL BEHOLDES: Stefan Johansen (til venstre) koples til Aston Villa, men Celtic-trener Ronny Deila ønsker ikke å selge.  Foto: Erik Birkeland / Romsdals Budstikke / NTB scanpix
VIL BEHOLDES: Stefan Johansen (til venstre) koples til Aston Villa, men Celtic-trener Ronny Deila ønsker ikke å selge.  Foto: Erik Birkeland / Romsdals Budstikke / NTB scanpix Foto: Birkeland, Erik

Deila slår tilbake mot ryktene: – Vi vil ikke selge Johansen

Stefan Johansen ryktes til Premier League, men Celtic vil beholde ham en god stund til.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Stefan Johansen kobles til Aston Villa, men Celtic-manager Ronny Deila advarer klubber som eventuelt måtte være interessert.

Deila vil beholde landsmannen i klubben.

Det skriver Scottish Sun fredag. Torsdag skrev avisen at Premier League-klubben Villa snuser på Johansen.

– Vil snakke om ny kontrakt
– Det vil alltid svirre rykter, men jeg har ikke hørt noe om dette (Villa-ryktene). Vi ønsker å beholde Stefan. Han er en av spillerne vi vil snakke med om en ny kontrakt, sier Deila til avisen.

25-åringen har 18 måneder igjen av sin avtale med skottene.

– Kontrakten hans varer en god stund til, men han er en vi vil beholde, gjentar Deila.

Celtic-manageren mener midtbanespillerens formkurve peker oppover om dagen.

Johansen er blitt mer voksen
Johansen har spilt 100 kamper for Celtic på to og halvt år.

Nordmannen følte seg på dypt vann da han ble kastet ut i profflivet i januar 2014, men etterpå har han stort sett levert på et høyt nivå. I 2014/15-sesongen ble han kåret til årets spiller i Celtic.

– Da jeg kom hit visste jeg at det var et enormt steg opp for meg med forventningene. Jeg har lært mye om å håndtere press. Celtic har gjort meg mer voksen som fotballspiller, sier Johansen til Celtics hjemmeside.

Johansen kom rett fra gull med Strømsgodset i 2013. Den gang følte midtbanespilleren lite press på å ta hjem tittelen, men i Celtic er det å vinne ligaen en innebygd forventning.

– Da jeg spilte for Strømsgodset i Norge, så skulle vi ikke ha vært i nærheten av å konkurrere med Molde og Rosenborg hvis man så på økonomien, så der var det greit. I Celtic handler alt om å vinne og du må lære deg at ingenting annet er akseptabelt.

– Du må håndtere presset, og du må vite at å vinne er i veggene her. Du må vinne trofeer, ingenting annet er akseptert, forteller Johansen.

(©NTB)