Tidligere Kitzbühel-vinner vil ha mer  premiepenger: – Vi risikerer for mye

Kjetil Jansrud: – Bare tull.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

KITZBÜHEL (TV 2 Sporten)

Denne helgen er alpinteliten samlet i legendariske Kitzbühel. Bakken som er beryktet for å være den bratteste og farligste i verdenscupen.

– Beskriv Kitzbühel med ett ord, Kjetil Jansrud?

– Galehus.

Uenighet om penger
Hvert år setter Kitzbüheler Ski Club (K.S.C.) opp et budsjett for det dyre arrangementet, og i år er pengepremien ved seier i lørdagens utforrenn satt til 70.300 euro - eller drøyt 700.000 norske kroner.

– Altfor lite, mener østerrikske Hannes Reichelt, Kitzbühel-vinner i 2014 og utdyper overfor TV 2:

– Jeg tenker på den risikoen vi utsetter oss for ved å kjøre ned Kitzbühel. Det er farlig. Vinneren kjører helt på "limit" og burde fått det dobbelte.

Sjefen: - Pengene går til sikkerhet
Axel Naglich er renndirektør i Kitzbühel for første gang, og kan forstå misnøyen til Reichelt.

– Han har et poeng. Man risikerer livet sitt i den løypa her, og det kan man ikke sette en prislapp på. Vi har et budsjett, og det meste av pengene går faktisk til å sikre løypa så godt som mulig. For det er dyrt, forteller han.

Bedre for bredden
Kjetil Jansrud, som sto øverst på Kitzbühel-pallen i fjor, er helt uenig med sin østerrikske konkurrent i pengespørsmålet.

– Kitzbühel er det rennet i sirkuset som gir mest i premiepenger ved seier, så hvis man ikke er fornøyd med å tjene i underkant av èn million ved å vinne i Kitzbühel, kan man finne noe annet å drive med, sier han

I Kitzbühel premieres de 30 beste utøverne i utfor og superkombinasjonen. Tidligere var det bare de 15 beste i superkombinasjonen som mottok pengepremier.

– Den totale premiesummen er fortsatt høy, men ved å premiere topp 30 i stedet for topp 15, sørger Kitzbühel for å dele på kaka. Og det er bra for idretten, avslutter Jansrud.