UTE: Ståle Sandbech klarte ikke å kvalifisere seg til slopestyle-finalen av Burton European Open i Laax, Sveits. Dermed får han ikke muligheten til å forsvare fjorårets seier. Foto: AP Photo/Keystone, Gian Ehrenzeller
UTE: Ståle Sandbech klarte ikke å kvalifisere seg til slopestyle-finalen av Burton European Open i Laax, Sveits. Dermed får han ikke muligheten til å forsvare fjorårets seier. Foto: AP Photo/Keystone, Gian Ehrenzeller Foto: 5gian Ehrenzeller

Sjokk-exit for Ståle Sandbech i Laax Open

... men en annen nordmann kan juble for plass i X Games Oslo!

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Laax Open på TV 2 Sportskanalen: Se snowboard halfpipe fredag kl. 13.00 og snowboard slopestyle lørdag kl. 13.00!

Kjøp billetter til X Games Oslo her!

Etter fjorårets slopestyle-seier var Ståle Sandbech en av de største forhåndsfavorittene til årets utgave av Laax Open.

Torsdag klarte imidlertid ikke Norges største håp å ta seg videre til finalen.

– Det er skikkelig surt, men slikt skjer innimellom. Det er lenge siden det har skjedd i en slopestyle-konkurranse, så da er det ekstra synd at det skjer her. For løypen passer meg veldig bra, og jeg kjørte egentlig bra i dag også, sier han til TV 2 etter semifinaleskuffelsen.

22-åringen hadde kniven på strupen etter et svakt førsterun og begynte godt i det andre, men et fall sto i veien for finalesjansene. Sandbech er imidlertid ikke bekymret før X Games i Aspen neste helg.

– Jeg manglet bare ti centimeter i svevet for å fullføre rotasjonen. Da hadde jeg blitt blant de tre beste, så jeg er ikke bekymret. Jeg går fortsatt for gull i Aspen!

Se alt fra X Games Aspen på TV 2 Sportskanalen 28-31. januar!

Svak dag for de norske

Med 69.85 som svakeste poengsum til finalen, var Sandbech med sine 57.35 poeng et godt stykke unna finaleplass.

Det ble i det hele tatt en skuffende dag for nordmennene, som ikke fikk noen videre til finalen. Landslagstrener Per Iver Grimsrud er imidlertid, i likhet med Sandbech, langt fra bekymret.

– Det var selvfølgelig veldig skuffende at vi ikke fikk noen til finalen. Sandbech kjørte bra, men måtte ned med rumpen på en backside trippel. Bergrem falt også på en dum ting som egentlig ikke skal bety noe. Det er litt skuffende, men vi håper det betyr full gass i Aspen neste uke, sier han til TV 2.

Nærmest finaleplass var Markus Olimstad, som med poengsummen 69.00 var fattige 0.85 poeng fra å sikre seg finaleplass.

– Jeg synes han hadde fortjent en bedre score og dermed en plass i finalen, sier landslagstreneren.

Ny nordmann til X Games Oslo

Som beste nordmann kunne derimot Olimstad juble for en plass i X Games Oslo. På forhånd var det nemlig klart at beste nordmann ville bli gitt en billett, og Olimstad slår dermed følge med allerede kvalifiserte Ståle Sandbech og Torgeir Bergrem. I tillegg vil en fjerde og siste plass bli gitt etter norsk kvalifisering i februar.

– Ja, det ble jo et lite plaster på såret, flirer Olimstad.

– Førsterunnet mitt skulle være «safe» og planen var å dra på i det andre runnet. Det som ble stående hadde jeg egentlig ingen forventninger til, så det var litt overraskende at det nesten tok meg til finale.

22-åringen har kjørt med landslaget et halvt år og ser nå frem til å gi publikum i Oslo et stort show. Han vil imidlertid ikke avsløre hva han kommer til å prøve seg på i Big Air-konkurransen.

– Jeg skal ikke si noe om triks ennå, men jeg kan si så mye som at det blir en del trening inn mot X Games!

– Markus er sykt flink. Han er fremtiden. Han er blant de beste i verden og nyter stor respekt i miljøet. Han kan gjøre det dritbra i Oslo, sier landslagskollega Sandbech.

Alt om X Games Oslo her!