LAR SEG IKKE SKREMME: Oilers-eier Tore Christiansen frykter ikke at Vålerenga vil overta tronen i Ishockey-Norge, men gleder seg likevel over økt konkurranse.
Foto: Carina Johansen  / NTB Scanpix
LAR SEG IKKE SKREMME: Oilers-eier Tore Christiansen frykter ikke at Vålerenga vil overta tronen i Ishockey-Norge, men gleder seg likevel over økt konkurranse. Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix Foto: Johansen, Carina

Oilers-eieren: – Vålerenga må bli ganske mye bedre for at vi skal skjelve i buksene

Norges beste lag lar seg ikke skremme av Roy Johansens hårete fremtidsmål.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se fire Get-ligakamper direkte på tv2sumo.no i kveld fra kl. 18.30 eller følg HockeyXtra på TV 2 Sportskanalen fra kl. 18.00!

Roy Johansen ble presentert som Vålerengas nye trener fra og med neste sesong.

Den nåværende landslagssjefen vender tilbake til moderklubben med hårete mål om å føre Iskrigerne tilbake til toppen i norsk ishockey.

– Vi har ambisjoner i Vålerenga om å være det beste laget i Norge. For å få til det, så må det gjøres en jobb med yngre spillere og med a-laget. Nå har det vært noen sesongen med lite penger og ressurser, men vi håper vi skal klare å ta tilbake tronen i norsk ishockey, sa Johansen.

Det betyr i klartekst å vippe Stavanger Oilers ned fra sin nåværende og suverene troneplass.

– Kan bli en utfordring
Men rogalendingene frykter ikke erkerivalen fra Oslo med det første.

– Det er positivt med konkurranse. Men for øyeblikket må de bli ganske mye bedre enn det de er for at vi overhodet skal begynne å skjelve i buksene. Men når de begynner å nærme seg, så må vi begynne å gire opp også. Den dagen de begynner å puste oss skikkelig i nakken, så må vi selvfølgelig gjøre noen grep, sier Oilers-eier og investor Tore Christiansen til TV 2.

Christiansen gleder seg likevel over at Johansen vender tilbake til norsk klubbishockey. Og innrømmer også at signeringen kan love svært godt for Vålerenga på sikt.

– Dette er veldig bra for norsk ishockey. Selv om jeg hater å innrømme det, så sitter nok de på den beste merkevaren innen norsk ishockey. Hvis de forvalter den på den riktige måten, så blir det en utfordring for noen og enhver. Og det er bra, sier Christiansen.

– Roy er en flott trener som bringer gode ting inn i klubben. Men jeg tror også det skal mer til enn bare Roy for å løfte Vålerenga, påpeker han.

– Vi hadde dialog med Roy
Et viktig moment som kan hjelpe Vålerenga er det nye anlegget på Jordal, som er planlagt å stå ferdig i 2018. Johansen selv innrømmet at planene var en viktig grunn til at han takket ja.

Oilers har på sin side nytt stor fremgang etter at DNB Arena sto ferdig i 2012.

Christiansen gleder seg derfor over at Nye Jordal snart blir en realitet.

– Jeg synes det er veldig hyggelig det som skjer på Jordal nå. Både med tanke på modernisering av anlegget og det som skjer på trenersiden, sier Oilers-eieren.

Før Johansen signerte for Vålerenga, var det imidlertid ikke helt sikkert at veterantreneren skulle ende opp på Oslo Øst.

En viss klubb i Stavanger var også ute med følere.

– Roy var definitivt på vår liste vi hadde en dialog. Men vi forsto tidlig at han hadde andre planer, sier Christiansen.