Gareth Bale og Cristiano Ronaldo er to av verdens dyreste fotballspillere. FOTO: REUTERS/Andrea Comas
Gareth Bale og Cristiano Ronaldo er to av verdens dyreste fotballspillere. FOTO: REUTERS/Andrea Comas Foto: Andrea Comas

Avsløringen Real Madrid ville holde hemmelig

Real Madrid betalte mer for Gareth Bale enn Cristiano Ronaldo. Oppga feil pris for å tilfredsstille portugiseren.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Onsdag publiserte Football Leaks dokumenter som avslørte at summen Real Madrid betalte Tottenham for Gareth Bale er den høyeste i fotballverden.

Etter overgangen i 2013 ble det rapportert at prisen for Bale kom på 100 millioner euro. I to og et halvt år har Real Madrid hevdet at den var på 91 millioner euro. Hvis den prisen hadde stemt ville Cristiano Ronaldo, som gikk for 94 millioner euro fra Manchester United til Real Madrid i 2009, vært dyrere.

Gareth bale fra tiden i Tottenham Hotspur. FOTO: SCANPIX
Gareth bale fra tiden i Tottenham Hotspur. FOTO: SCANPIX

Dokumentene viser at Real Madrid ikke nødvendigvis løy da de sa at Ronaldo kostet mest.

Tottenham ga Real Madrid to muligheter ifølge spanske AS: Betal 87 millioner euro med en gang eller fire avdrag på 25 millioner euro. Det første innen 15 dager etter overgangen.

Real Madrid gikk for den siste løsningen og prisen for Bale kom da på 100 millioner euro. Det som i utgangspunktet ble rapportert i forbindelse med overgangen.

Dokumentene kan også avsløre at avtalen rundt overgangen hindret både Bale og Tottenham i å røpe de finansielle detaljene til pressen.

Cristiano Ronaldo fra tiden i Manchester United. FOTO: SCANPIX
Cristiano Ronaldo fra tiden i Manchester United. FOTO: SCANPIX

4. januar 2016 sa BBCs journalist Jonathan Northcroft at Real Madrid hadde bedt ham om å ikke skrive om Bales overgangssum fordi Ronaldo «ikke liker å se at noen andre kostet mer enn ham».

Football Leaks har som mål å dra overgangsavtaler fra mørket og inn i lyset. Nå ser det ut til at de har avslørt et av fotballverdens største mysterier. Det gjenstår å se om Cristiano Ronaldo blir glad for det.

Ikke dyrere i norske kroner.

Med en pris på 100 millioner euro i 2013 kostet Gareth Bale ca. 809 millioner kroner etter datidens kurs. 94 millioner euro, som var prisen på Ronaldo i 2009, tilsvarte ca. 839 millioner kroner den gang. Det gjør at portugiseren fortsatt er verdens dyreste målt i norsk valuta, noe som forhåpentligvis er en trøst for verdens nest beste fotballspiller.