Tilskuer reddet sykkelstjerne: Lånte sykkel og sko til Boasson Hagen-kompis i nød

– Hadde det ikke vært for deg, ville Tyler vært ute av Tour Down Under.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Uhellet var ute for Tyler Farrar mot slutten av den tredje etappen av Tour Down Under natt til torsdag norsk tid.

Amerikaneren hadde krasjet og ødelagt sykkelen sin i en stygg velt i en utforkjøring, og med både feltet og følgebilen langt foran går klokken altfor fort for den Team Dimension Data-rytteren.

Idet han begynner å innse at han kommer til å bli eliminert fra rittet, får han imidlertid hjelp fra høyst uvanlig hold.

To tilskuere, med sykler i hånd, kommer bort til en desperat Farrar ved siden av veien.

– De spurte om sykkelstørrelsen min, og jeg ble raskt tilbudt sykkelen til en av de. Vi hadde ikke like pedaler, men heldigvis fikk jeg låne skoene hans også (vi har samme skostørrelse), skriver syklisten selv.

Med splitter ny sykkel og nye sko kom amerikaneren seg tidsnok til mål, og Farrar unngikk derfor å måtte reise hjem igjen allerede etter to etapper.

– Det er første gang i løpet av mine 14 år som profesjonell at jeg har opplevd dette. Jeg sa «tusen takk» gang på gang til ham. Han reddet rittet mitt. Jeg hadde ikke lyst til å reise til Australia for å sykle to og en halv sag... Det er ganske kult å se hvor snille folk i Australia er, skriver Farrar videre.

Laget var også svært takknemlige.

– Hadde det ikke vært for deg, ville Tyler vært ute av Tour Down Under, skrev laget på Twitter etter etappen med henvisning til den gavmilde tilskueren.

«Feel good»-historien har gått sin seiersgang i sosiale medier, og laget til Farrar, Team Dimension Data, ga et komplett draktsett til tilskueren, kjent som @pushiefiend på Instagram.