NFL TIL UK: De'Anthony Thomas og Kansas City Chiefs spilte mot Detroit Lions på Wembley i fjor høst. Nå kan NFL bli å se i London permament. FOTO: SCANPIX
NFL TIL UK: De'Anthony Thomas og Kansas City Chiefs spilte mot Detroit Lions på Wembley i fjor høst. Nå kan NFL bli å se i London permament. FOTO: SCANPIX Foto: Tim Ireland

– London får NFL-lag innen seks år

– Tilhengerbasen er stor nok og lidenskapelig nok til å finansiere et lag.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

London er i rute til å få sitt eget NFL-lag i løpet av seks år, sa ligaens talsmann Mark Waller onsdag.

– Tilhengerbasen er stor nok og lidenskapelig nok til å finansiere et lag. I 2007 mente jeg at vi var på en reise som ville ta 15 år, og jeg føler at vi er i rute for å holde den tidsplanen. Jeg føler meg trygg på at vi vil komme i mål, sa han til BBC.

Det er blitt spilt grunnseriekamper i NFL på Wembley i London siden 2007. De siste årene er det spilt tre kamper der årlig, og de blir alltid utsolgt lang tid i forveien. Jacksonville Jaguars har spilt en London-kamp hvert år siden 2013 og har avtale om å fortsette med det til 2020.

Jaguars eies av Shahid Khan, som også eier fotballklubben Fulham. Han har imidlertid sagt at han ikke har planer om å flytte Jaguars til London.

I år skal det spilles to kamper på Wembley og en på rugbyarenaen Twickenham lenger sør i byen.

Kampene i London i 2016 er Jacksonville Jaguars mot Indianapolis Colts på Wembley 2. oktober, Los Angeles Rams mot New York Giants på Twickenham 23. oktober og Cincinnati Bengals mot Washington Redskins på Wembley 30. oktober. (©NTB)