Maurizio Sarri kalte Roberto Mancini for homofil under cupkampen mot Inter Milan.  
Maurizio Sarri kalte Roberto Mancini for homofil under cupkampen mot Inter Milan.   Foto: Carlo Hermann

Straffes mildere fordi Mancini ikke er homofil

– Mørkt og absurd, sier fungerende leder i LLH, Brita Møystad Engseth til TV 2.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det var under mandagens cupkamp mot Inter Milan at Napoli-manager Maurizio Sarri brukte ulike italienske skjellsord for homofil i krangel med Inter-manager Roberto Mancini.

Mancini, som ble bortvist etter kranglingen, serverte i etterkant hele historien på direktesendt TV.

– Sarri er en rasist. Folk som ham bør bli kastet ut av fotballen. Jeg spurte fjerdedommeren hvorfor det ble lagt til fem minutter. Da reiste han seg og skrek at jeg var homo. Jeg ville ha vært stolt om jeg var det, sa en sjokkert Mancini til Rai TV.

Konklusjon: Ikke diskriminering
Det var mulighet for å suspendere Sarri i fire måneder, men Det italienske fotballforbundet (FIGC) konkluderte onsdag med at uttalelsene ikke var diskriminerende fordi Mancini ikke er homofil. Det melder den italienske avisen Gazetta dello Sport.

– En pussig og kreativ tenkemåte, sier fungerende leder i LLH (Landsforeningen for lesbiske, homofile, bifile og transpersoner), Brita Møystad Engseth til TV 2 om konklusjonen.

– Mørkt og absurd
Ifølge FIGC er uttalelsene dermed «bare støtende» og straffen kan i stedet for fire måneder, bli en eller to kampers utestengelse for Napoli-treneren. Noe Møystad Engseth karakteriserer som en helt absurd avgjørelse.

– Det var mørkt og absurd. Nå har vel ikke akkurat det italienske fotballforbundet vaiet med regnbueflagget, men dette høres ut som en vitsetegning, sier hun.

– At de reagerer er i og for seg fint. Men det er en bisarr reaksjon hvis man tenker på alle de andre skjellsordene han kunne slengt om seg med.