– Veldig artig for oss at Team Sky kommer til Nord-Norge

Tirsdag ble Arctic Race hyllet for det de fikk til i 2015. I 2016 går de for «best ever».

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Rittdirektør for Arctic Race, Knut-Eirik Dybdal, måtte opp scenen to ganger da Sponsor og eventforeningen kåret de beste sponsorobjektene for 2015 tirsdag kveld i Oslo Konserthus - og det bare dager etter at procycling.no kom med gladnyheten om at Team Sky kommer til rittet i 2016.

Først vant de prisen for «årets eksterne event», og de stakk også hjem med «bransjeprisen» sammen med Sparebank 1 Nord-Norge.

– Det er kjempegøy å vinne - spesielt når man tenker på at dette er en pris som hele Nord-Norge vinner, sier Dybdal.

– Vi har snakket med Kurt-Asle om å få det til en stund

Og i år får altså hele Nord-Norge se Team Sky stille til start i Arctic Race.

– Nå har jo ikke vi gått ut med det selv, men det er veldig artig for oss at Team Sky selv har bekreftet at de har satt opp Arctic Race på kalenderen. Det er veldig gøy. Vi har snakket med Kurt Asle om å få det til en stund, og i år kommer de, sier Dybdal.

– Med verdens største lag blir det vel også et press på å lage det beste rittet dere noen gang har gjort i år?

– Ja, det er jo et press på oss for å arrangere det beste rittet hittil, og det er et press jeg er glad for å ha. Jeg vet at de ulike kommunene er klare for et nytt «best ever» arrangement for den fjerde utgaven.

Løypen for årets utgave ble presentert i begynnelsen av januar. Se hvordan de fire etappene blir her!

Staten går inn med 15 millioner

Hvilke ryttere som kommer til å stille for Team Sky vil ikke bli klart før om noen måneder, men det som er klart er at rittet vil å bli å se på sykkelkalenderen i flere år fremover.

Det skyldes at regjeringen, for aller første gang, velger å støtte et sykkelritt økonomisk. 15 millioner årlig vil arrangøren få fra regjeringen - en støtte som før kom direkte fra fylkeskommunene.

– Hvorfor velger dere å støtte et idrettsarrangement økonomisk for første gang?

– Dette har en markedsføringsverdi for nasjonen Norge. Og det er egentlig det vi går inn for. Ikke spesielt arrangementet, men at det får vist frem landet og Nord-Norge på en helt spesiell måte.