MÅ I RETTEN I MAI: Lionel Messi og hans far må møte i retten etter anklagene om skattefusk. Her fra en rettshøring i september 2013. (AP Photo/Emilio Morenatti, File)
MÅ I RETTEN I MAI: Lionel Messi og hans far må møte i retten etter anklagene om skattefusk. Her fra en rettshøring i september 2013. (AP Photo/Emilio Morenatti, File) Foto: Emilio Morenatti

Messi må i retten tre dager etter Mesterliga-finalen

Rettssaken mot Barcelona-spilleren og hans far starter 31. mai, midt mellom Champions League-finalen og Copa América.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Barcelona-spiller Lionel Messi og hans far, Jorge Horacio Messi, må møte i retten etter at Barcelona-spilleren er blitt anklaget for å ha unnlatt å betale omtrent 4.1 millioner euro i skatt i perioden 2007 til 2009.

Onsdag ble det bestemt at rettsaken er satt til 31. mai i år og vil vare til 3. juni. Det melder flere spanske medier, blant annet El Mundo.

Samme avis melder at statsadvokaten, som representerer skattemyndighetene i denne saken, ber om ett år og ni måneder fengsel for fotballspilleren, i tillegg til en bot på 4.1 millioner euro.

Rettssaken starter altså bare tre dager etter at Champions League-finalen i Milano spilles.

Dersom Barcelona skulle kjempe seg hele veien til Champions League-finalen, kan det bli en hektisk tid for Barcelona-spilleren.

Messi skal også delta i sommerens Copa América for Argentina. Den turneringen starter allerede 3. juni, samme dag som rettssaken avsluttes.

Det hevdes, av blant annet Marca, at Messis advokater vil forsøke å få omberammet rettssaken.

I oktober 2015 valgte påtalemyndigheten i Spania ikke å ta ut tiltale mot Lionel Messi, kun mot hans far, men Marca melder nå at skattemyndighetene har anmeldt Barcelona-spilleren og at han derfor må møte i retten likevel.

De to er anklaget for skattefusk i forbindelse med Lionel Messis bilderettigheter og at de skal ha unnlatt å betale 4.1 millioner euro ved å benytte seg av selskaper i Uruguay og Belize i perioden 2007 til 2009.

I august 2013 etterbetalte duoen cirka 45 millioner kroner i skatt, men begge kunne likevel bli straffet ytterligere.