Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Statens legemiddelverk refser Sophie Elise for et blogginnlegg hun skrev i november i fjor. Legemiddelverket har gått gjennom blogginnlegget etter en klage de mottok tirsdag denne uken.

– Våre jurister har sett på dette, og gjort vurderingen av at dette er ulovlig markedsføring. Det er forbudt å reklamere for reseptbelagte legemidler i Norge, og dette fremstår som reklame for en bestemt klinikk, sier Steinar Madsen, lege og medisinsk fagdirektør ved Statens legemiddelverk, til TV 2.

– Sender klage
Det var VG som først omtalte saken. Fagdirektør Madsen er klar overfor TV 2 på hva Sophie Elise nå må gjøre.

– Det er mulig hun ikke har vært klar over regelverket, så vi sender inn en klage til henne fordi blogginnlegget må fjernes. Det er ulovlig markedsføring. Fortsetter hun med dette vil det bli aktuelt med dagsbøter, men vi forventer at hun forholder seg til lover og regler, sier han til TV 2.

Han er også sterkt kritisk, rent medisinsk sett, til at Sophie Elise legger ut innlegg av denne typen.

– Dette bidrar til et alvorlig kroppspress mot unge jenter. Hvilke unge jenter har behov for dette? Vi mener at bloggere som Sophie Elise har et spesielt ansvar for å opptre ansvarlig. Det gjør hun ikke her, sier Madsen.

– Ikke involvert
Daglig leder hos Aesthetic Clinic - som blir nevnt i blogginnlegget som er klaget inn - ønsker å renvaske seg selv, og sier at de aldri har kontaktet Sophie Elise for å markedsføre deres tjenester og produkter.

– I utgangspunktet tok Sophie Elise kontakt som en normal kunde, fordi hun hadde fått dette anbefalt av en venninne. Hva hun skriver på bloggen i etterkant er opp til henne. Vi har verken betalt, eller anmodet henne om å skrive noe om oss. Vi har ikke hatt noe samarbeid, sier daglig leder Tone Strandman til TV 2.

Sophie Elise er ikke tilgjengelig for kommentar, opplyser hennes manager Marte Schei, til TV 2. Blogginnlegget er nå fjernet fra Sophie Elises hjemmeside.