Hang på biltaket i 90 km/t og stoppet biltyven i bare trusen

Bileieren (25) i Kristiansand våknet av at tyven startet bilen. Da la han på sprang i bare trusen, ut i den iskalde natten og hektet seg fast i bildøren. – En utrolig historie, sier politiet.

– Bruce Willis hadde aldri klart dette, sier politistasjonssjef Jan Nesland ved Randesund politistasjon til Fedrelandsvennen.

Gradestokken viste 17 minusgrader.

– Han løp ut i bare trusen og fikk tak i bildøren. Der hang han seg fast. Føttene subbet i snøen og han var borti flere snøfonner, forteller Nesland til TV 2.

Klamret seg fast

Etter hvert kom han seg opp på taket.

– Farten var nå blitt så høy at det er farlig å slippe seg av, sier Nesland som anslår at bilen har vært oppe i 90 kilometer i timen.

25-åringen klamret seg fast i flere kilometer, men klarte å fire seg bakover på biltaket og knuse bakruten med kneet, forteller stasjonssjefen.

– Han klarer å ta seg inn bakruten og får tak i sjåføren, sier Nesland.

Bilen krasjet på Varoddbrua og sjåføren skal ha forsøkt å stikke av.

– Men bileieren holder ham fast. Etter hvert kommer et vitne til og hjelper den stakkars mannen som er blodig og kald, sier Nesland.

På sykehus

Politiet ble tilkalt og biltyven pågrepet. Onsdag ettermiddag sitter han i avhør hos politiet.

Bileieren ligger på sykehus.

– Det går bra med ham, men han var blodig og nedkjølt, sier Nesland.

– Hva synes du om hans raske reaksjon på biltyveriet?

– Det er ikke noe vi anbefaler folk å gjøre, men når han først gjør det, er det en utrolig historie. Det er utrolig at han klarte å henge på i 17 minusgrader og klarte å knuse bakruten. Jeg tror ikke du har sett dette på film en gang, sier Nesland.