Friskmeldt Myrhol mener han er blitt tredjevalg

Bjarte Myrhol mener han skal rekke lørdagens Polen-kamp, men er usikker på hvor mye spilletid det blir.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Norges strekstjerne Bjarte Myrhol måtte forlate banen med skade 11 minutter ut i første omgang i åpningskampen mot Island.

Myrhol måtte sy to sting etter å ha pådratt seg et dypt kutt i sin venstre hånd.

Uten Myrhol har håndballherrene slått både Kroatia og Hviterussland. Norge går inn i mellomrunden med full pott (4 poeng) før oppgjørene mot Polen (lørdag), Makedonia (mandag) og Frankrike (onsdag).

Blitt tredjevalg
Myrhol tror han blir frisk nok til å spille det første mellomspill-oppgjøret om tre dager.

– Den (sannsynligheten) er ganske stor. Utfordringen er at jeg er gått fra å være førstevalg til tredjevalg. Nå må jeg være sulten og virkelig være på tå om de andre ikke lykkes, sier Myrhol, og spøker med at kuttet har grodd fortere i takt med herrelagets gode resultater.

Uten Myrhol har Joakim Hykkerud, Magnus Gullerud og Petter Øverby bekledd linjerollen i det norske laget. Det har de klart med glans i Skjern-spillerens fravær. Myrhol innrømmer at det er reelt at han nå må kjempe for spilletiden.

– Det er soleklart. Nå begynner vi å få stor bredde i laget. Vi har ikke hatt én spiller som scorer ti mål, men en hel gjeng som spiller godt. Det lover bra for norsk herrehåndball.

Hva? Liker ikke Berge å få ros?

Unner Hykkerud suksess
Spesielt Hykkerud har gjort sine saker bra. Det er Myrhol glad for.

– Det er ikke én person på laget jeg unner mer suksess enn Joakim Hykkerud. Han er en vanvittig god og lojal fyr. Han er limet i gruppen selv om han ikke har spilt i flere samlinger på rad. Han har holdt humøret oppe, sier Myrhol.

– Det er koselig å høre, repliserer Hykkerud.