Johansen presentert som VIF-trener: – Vi skal ta tilbake tronen i norsk ishockey

Roy Johansen har en hårete og langsiktig plan for Iskrigerne.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se pressekonferansen med Roy Johansen i opptak i videovinduet!

Quality Hotel Økern/Bergen (TV 2): Roy Johansen ble som ventet presentert som ny Vålerenga-trener på en pressekonferanse i Oslo onsdag.

TV 2 meldte nyheten allerede onsdag morgen.

Johansen forklarer valget slik:

– Jeg ble veldig trigget av de planene som Vålerenga har for tiden fremover. Vi har store ambisjoner og skal bygge organisasjonen sammen med breddeavdelingen. Det er mange av mine tidligere kamerater som skal være med. Jeg følte at dette er noe jeg vil være med på, sier Johansen til TV 2.

– Vi vil best i Norge
Han innrømmer også at nye Jordal, som skal stå ferdig i 2018, spilte en viktig rolle i avgjørelsen om å komme hjem igjen.

– Jeg ser store muligheter her til å skape noe som er ekstraordinært i norsk ishockey og norsk idrett, sier han.

Og målet for Vålerenga under Johansens ledelse er krystallklart:

– Vi har ambisjoner i Vålerenga om å være det beste laget i Norge. For å få til det, så må det gjøres en jobb med yngre spillere og med a-laget. Nå har det vært noen sesongen med lite penger og ressurser, men vi håper vi skal klare å ta tilbake tronen i norsk ishockey, sier han.

Også nåværende VIF-trener - og kommende sportssjef - Espen Shampo Knutsen var en blid mann.

– Vi er veldig fornøyde og glade for å ha Roy tilbake i Vålerenga, sier Shampo.

– Regner med å bli 16 år her
Hvor lang kontrakt Johansen har skrevet med Oslo-klubben vil han likevel inne avsløre.

– Nå har jeg vært 16 år i forbundet, så jeg regner med at det blir like lenge i Vålerenga, sier Johansen og smiler.

Før han legger til:

– Vi får se hvor lenge det blir. I utgangspunktet blir det en lang stund fremover nå med å bygge lag og organisasjonen inn mot den nye hallen. Så får vi se hvor lenge jeg orker å stå på isen.

Johansen skal nylig ha takket nei til en jobb i Olympiatoppen, og innrømmer at Vålerenga-jobben ikke har vært bestemt i lang tid.

– Det har vært en prosess med tanke på hva jeg skal gjøre og hvor jeg skal bo. Det er flere som har vært involvert i den prosessen. Det er ikke så lenge siden jeg bestemte meg for at Vålerenga var et bra sted å fortsette, og at jeg hadde lyst og var motivert for oppgaven, sier Johansen.

Gir seg etter VM
Den nåværende landslagssjefen styrer Norge frem til ishockey-VM til våren, før han overtar roret på Jordal neste sesong.

Der overtar han sjefsstolen til Knutsen, som har ledet Vålerenga de siste ti sesongene. Den tidligere NHL-proffens trenerexit ble kjent allerede i sommer. Neste sesong skal Shampo tre inn i rollen som sportssjef hos VIF.

Johansen gir seg på sin side som landslagssjef etter 15 år. I desember i fjor ble det klart at 55-åringen ikke fikk fortsette i jobben etter VM i mai.

Johansen har selv spilt for Vålerenga fra 1976 til 1982, og fra 1984-1994. På de årene fikk han med seg hele seks NM-gull.

Før den 15 år lange trenerperioden på landslaget startet i 2001 var han trener for nettopp Vålerenga i fem sesonger. To av de endte med NM-gull.

55-åringen kjenner også mange av de nåværende spillerne i Vålerenga fra deres tid på landslaget, og er etter det TV 2 forstår ønsket av mange i garderoben.