Simen Østensen sliter med hjerteproblemer – ute på ubestemt tid

Hjertetrøbbel setter en stopper for langrennsløperens mål for sesongen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det vil seg ikke for Simen Østensen. Etter nok en god sommer skulle 31-åringen kjempe om seirer i alle løpene i Ski Classics, og han drømte også om å kjempe i toppen sammenlagt.

Nå setter hjerteproblemer en stopper for drømmen til Team United Bakeries-løperen, som har slitt med kroppen hele sesongen.

– Jeg merket det allerede på Beitostølen at noe var galt. Før jul tok jeg noen undersøkelser. Ultralyden viste at hjertet ikke fungerte helt hundre prosent, sier Østensen til TV 2.

Mens lagkameratene John Kristian Dahl og Johan Kjølstad kjemper om sammenlagtseieren i Ski Classics, blir Østensen nødt til å følge rennene utenfor løypa.

– Det er kjipt ikke å kunne hjelpe lagkameratene videre i sesongen. Det er alltid kjedelig med motgang uansett hva man gjør, og det er litt ekstra kjedelig når man bruker så mye tid og energi på noe.

– De nærmeste skirennene går nok uten min deltakelse. Jeg skal ta en ny undersøkelse, så tar vi det derfra, men foreløpig er det litt ubestemt hvor lang tid det vil ta.

Bæringen har opplevd en rekke opp- og nedturer etter gjennombruddet i Tour de Ski i 2006/07-sesongen.

Tredjeplassen sammenlagt er hans beste individuelle plassering i verdenscupen, men han vant sprintstafetten sammen med Martin Johnsrud Sundby i Liberec i 2008.

Etter noen år med satsing på langløp satset Østensen i fjor inn mot VM i Falun, men ble vraket. I år var han tilbake i Ski Classics, men vinneren av Marcialonga 2014 får ikke muligheten til å kopiere bragden denne sesongen.