Den har vært produsert siden 1976 og er et ikon. Snart kommer endelig en ny utgave ...
Den har vært produsert siden 1976 og er et ikon. Snart kommer endelig en ny utgave ...

Snart kommer Lada-tøffingen i helt ny utgave

Etter mer enn 40 år på markedet er det kanskje på tide ...

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Mange er kanskje ikke en gang klar over at bilprodusenten Lada eksisterer fortsatt. Men det gjør den. Ikke bare det – Lada lanserer stadig vekk nye modeller også.

Fra før har vi fått modeller som småbilen Vesta og den litt større crossoveren Xray.

Ny modell etter 40 år!

Men de har mer på gang. Nemlig en helt ny utgave av Lada Niva. Den ble lansert i 1976 – altså for nøyaktig 40 år siden! Da er det kanskje på høy tid med en ny modell, vil nok mange si.

Niva har etter hvert opparbeidet seg en skikkelig ikon-status. Den er en arbeidsjern og en habil offroader, med en framkommelighet som er helt unik. Man kan saktens lure på hvorfor dagens Niva heter 4x4 Urban. Det er nemlig vanskelig å tenke seg en mindre urban bil enn nettopp dette...

Lada Xray skal få slutt på Lada-visene

Første "ekte" Lada

Lada begynte i sin tid planleggingen av sin Niva i 1971. Men først i 1976 ble den lansert, med salgsstart i 1977. Siden har den vært mer eller mindre uforandret. Dette var forresten den første bilen Lada bygget helt selv og som ikke har Fiat-gener i seg.

Det var meningen at en helt ny Niva skulle vises til nå til høsten, men den russiske nettsiden Izvestia.ru røper at den blir forskjøvet i to år. Men i 2018, skal den vises. Trolig med salgsstart i 2019.

Større motor og flere dører

Grunnen til forsinkelsene skal være at de trenger å få stabilisert produksjonen av de andre modellene før de begynner med denne.

Nykommeren skal kunne leveres både som 3- og 5-dørs, samt at den skal få en ny og større motor enn dagens 1,7-liter bensinmotor. Fortsatt blir det manuelt gir og permanent firehjulstrekk.

Noe som høres ut som en god og klassisk offroad oppskrift. Vi kommer tilbake med mer informasjon så fort noe slikt finnes!

row
row
row
row
row
row

tv2_contentbox_broom_adtech

tv2_contentbox_broom_adtech

row

tv2_contentbox_broom_adtech

row

tv2_contentbox_broom_adtech

Derfor forsvant Lada fra Norge

tv2_contentbox_broom_adtech