STILFULL MANAGER: Exeter-manager Paul Tisdale har sin egen stil på sidelinjen. Her fra 2-2-kampen hjemme mot Liverpool. FOTO: Reuters / Henry Browne
Livepic 
STILFULL MANAGER: Exeter-manager Paul Tisdale har sin egen stil på sidelinjen. Her fra 2-2-kampen hjemme mot Liverpool. FOTO: Reuters / Henry Browne Livepic  Foto: Henry Browne

Englands mest velkledde manager: – Vi har ingenting å tape

Exeters Paul Tisdale har sittet nest lengst av managerne i det engelske ligasystemet. Nå håper den eksentriske treneren å slå Liverpool ut av FA-cupen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se Liverpool - Exeter på TV 2 Sport Premium 2 og på tv2sumo.no kl. 21

I de fire øverste divisjonene i England er det kun Arsène Wenger som har sittet lenger i managerstolen enn Paul Tisdale. 43-åringen tok over Exeter i juni 2006, og har nå ledet klubben i ni år og 206 dager.

I 2013 ble Tisdale omtalt som den best kledde manageren i England av Daily Mirror. Stilen hans ble den gang beskrevet som veldig engelsk, men samtidig eksentrisk.

Hans historie er litt utenom det vanlige.

Omflakkende spillerkarriere
Tisdale, som er født på Malta, var innom hele ni klubber i løpet av sin korte spillerkarriere. Han startet i Southampton, men spilte kun 16 ligakamper for The Saints. I 1997 gikk turen videre til Bristol City, der han senere ble sendt på utlån til nettopp Exeter. Låneoppholdet varte kun i tre måneder.

Senere i karrieren spilte han fotball i både Hellas og Finland, før han la opp allerede som 27-åring i 2000.

PL-retro: Kinkladzes drømmemål og Exeter-sjefens eneste PL-scoring

Se video av Tisdales eneste Premier League-scoring i videovinduet:

Tidlig managersuksess
Kort tid etter at han avsluttet spillerkarrieren ble han hovedtrener for Team Bath, som er fotballaget til University of Bath. I 2002/03-sesongen ble klubben det første universitetslaget til å nå FA-cupens første runde på over 100 år. Cupeventyret fikk en brå slutt etter et 2-4-tap mot Mansfield Town.

I 2006 dro Tisdale videre til Exeter, som på daværende tidspunkt spilte på nivå fem. Hans første sesong i Devon-klubben endte med en tapt playoff-finale på Wembley, men dette ble revansjert den kommende sesongen da Exeter vant opprykksfinalen.

INGEN TRENINGSDRAKT: Det er sjelden man ser Tisdale på sidelinjen i treningsdrakt. FOTO: AFP PHOTO / LINDSEY PARNABY 
INGEN TRENINGSDRAKT: Det er sjelden man ser Tisdale på sidelinjen i treningsdrakt. FOTO: AFP PHOTO / LINDSEY PARNABY  Foto: Lindsey Parnaby

Byttet inn seg selv
Oppholdet i League Two ble kortvarig, da Exeter rykket opp for andre året på rad. I 2010/11-sesongen var Exeter kun ett poeng unna å spille playoff om opprykk til The Championship. I årets siste kamp samme sesong byttet Tisdale seg selv (!) innpå i sluttminuttene, hele elleve år etter at han avsluttet sin profesjonelle spillerkarriere. Comebacket ble med den ene kampen.

Foran 2011/12-sesongen dro Exeter på treningsleir til Bergen, der de spilte flere kamper mot lokale lag. Selve sesongen endte med nedrykk til League Two, der de har vært sammenhengende siden den gang.

– Selv om resultatene ikke har vært så imponerende de siste årene har Tisdale sittet trygt. Det ser ut til at klubben og manageren har funnet sin måte å jobbe på, sier TV 2s fotballkommentator Kasper Wikestad.

For øyeblikket ligger Exeter trygt plassert midt på tabellen i League Two.

– Atypisk League Two
– Exeter spiller en annerledes fotball enn de fleste andre lagene i League Two. De er mer ballbesittende og tekniske, i motsetning til mange andre lags mer fysisk tøffe stil, sier Wikestad.

Ifølge kommentatoren fungerer denne spillestilen ofte godt mot ligaens bedre lag.

– De har slått både Plymouth og Portsmouth som er to av de beste lagene i divisjonen. Samtidig har de gått på noen smeller mot antatt svakere motstand. De har en tendens til å slite dersom motstanderen har en veldig fysisk spillestil.

OMKAMP MOT KLOPP: Tisdale møter Klopp til en ny managerduell i kveld. FOTO: Reuters / Henry Browne
Livepic 
OMKAMP MOT KLOPP: Tisdale møter Klopp til en ny managerduell i kveld. FOTO: Reuters / Henry Browne Livepic  Foto: Henry Browne

– Vi har ingenting å tape
Etter 2-2 kampen på St. James Park møtes lagene til omkamp på Anfield i kveld. 6000 Exeter-supportere skal ta turen til Liverpool.

– Dette øyeblikket må vi bare nyte og gjøre det beste ut av. Vi har ingenting å tape, sier Tisdale til klubbens hjemmeside.

Dersom det går Exeters vei i kveld vil det bli første gang siden 1981 at klubben er i fjerde runde av FA-cupen.