Sent 2015 besluttet TV-kanalen at hovedstadskontoret skulle flyttes fra Karl Johans gate i Oslo sentrum. Hvor veien gikk videre var usikkert, men nå er det klart.

Nybygget Diagonale i Bjørvika blir nytt sete for TV 2. Kontrakten ble underskrevet i går kveld.

– Dette er en stor dag for TV 2 etter mange år med Karl Johan som vårt hjem i Oslo. Etter en grundig prosess har vi bestemt oss for nye lokaler i Oslo, og nå ser vi frem til funksjonelle, sentrale og fremtidsrettede nye lokaler i begge byer fra begynnelsen av 2018, sier TV 2-sjef Olav T. Sandnes til TV 2.

INNGANG: Slik er inngangspartiet forespeilet. FOTO: A9 Palekaia
INNGANG: Slik er inngangspartiet forespeilet. FOTO: A9 Palekaia

I Oslos moderne kvartal

Alternativet var Sundkvartalet på Grünerløkka, men valget falt på Bjørvika, midt mellom Operaen, nye Deichmanske Bibliotek, Munchmuseet og Barcode. Oslo Sentralstasjon blir sentralt knutepunkt.

TV 2 er første leietager og vil leie nesten halve bygget. Det nye bygget blir kalt TV 2-bygget.

TV 2 så på 48 forskjellige aktører i arbeidet for å finne nytt hovedstadskontor. Til slutt stod de igjen med to.

– Disse to alternativene er blitt vurdert på en rekke kriterier og alle relevante fagområder i TV 2s organisasjon har vært involvert, i tillegg til tillitsvalgte, verneombud og ledergruppen. Vi har også innhentet en risikoanalyse fra selskapet Cowi, forteller Axel Dahl, som har vært prosjektleder for evalueringen i tett samarbeid med Teknologidirektør Håvard Myklebust.

BJØRVIKA: Når Bjørvika er ferdigbygget skal det se noenlunde slik ut, med Diagonale i midten like bak operahuset. FOTO: A9 Palekaia
BJØRVIKA: Når Bjørvika er ferdigbygget skal det se noenlunde slik ut, med Diagonale i midten like bak operahuset. FOTO: A9 Palekaia

Kostnader reduseres

Leiekostnadene blir betydelig redusert med de nye lokalene.

– Selv om vi flytter til et helt nytt og svært sentralt beliggende bygg representerer dette vesentlige kostnadsbesparelser i forhold til dagens leie situasjon i Karl Johansgate. Vi har i Bjørvika også forhandlet betydelig fleksibilitet både hva gjelder leieperiode og areal, sier Dahl.

Kontrakten er på 12 år og er inngått med A9 Palekaia som eies av HAV Eiendon AS og Thongård AS.

Som tidligere kjent skal også TV 2s hovedkontor i Bergen flyttes. Bergenserne pakker kameraer og mikrofoner til neste år med destinasjon MediaCity – den nye mediebyen som også skal huse BT, BA, NRK, grafikkselskapet Vizrt og medieutdanningen ved Universitetet i Bergen.