TILBAKE TIL RØTTENE: Etter det TV 2 kjenner til tar avtroppende landslagssjef Roy Johansen over som hovedtrener i Vålerenga fra neste seong. Foto: Carina Johansen / NTB scanpix
TILBAKE TIL RØTTENE: Etter det TV 2 kjenner til tar avtroppende landslagssjef Roy Johansen over som hovedtrener i Vålerenga fra neste seong. Foto: Carina Johansen / NTB scanpix Foto: Johansen, Carina

TV 2 erfarer: Roy Johansen blir ny Vålerenga-trener

Roy Johansen (55) blir etter det TV 2 kjenner til presentert som ny Vålerenga-trener onsdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Oslo (TV 2): I desember ble det klart at Roy Johansen ikke fortsetter som landslagssjef etter 15 år.

Dermed er 55-åringen ledig for nye oppgaver etter VM i mai, og etter det TV 2 kjenner til blir det som Espen "Shampo" Knutsens arvtager i Vålerenga fra neste sesong.

Johansen skal bli presentert på en pressekonferanse klokken 12.30 onsdag.

Han skal nylig ha takket nei til en jobb i Olympiatoppen, samtidig som han flere ganger har understreket at hockey har blitt en livsstil.

Johansen har selv spilt for Vålerenga fra 1976-1982, og fra 1984-1994. På den tiden fikk han med seg hele seks NM-gull.

Før den 15 år lange trenerperioden på landslaget startet i 2001 var han trener for nettopp Vålerenga i fem sesonger. To av de endte med NM-gull.

55-åringen kjenner til mange av de nåværende spillerne i Vålerenga fra deres tid på landslaget, og er etter det TV 2 forstår ønsket av mange i garderoben.

Sjur Robert Nilsen var også en kandidat til trenerjobben i Oslo-klubben, etter at han vendte hjem etter et mislykket treneropphold i den svenske SHL-klubben Leksand. TV 2 har likevel fått bekrefet at Nilsen ikke lenger er aktuell for jobben.